Recensie

Sennheiser HD 560S hoofdtelefoon

Het geheim van een juiste balans

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2020

Niet veel van mijn collegae hebben de HD 560S van Sennheiser mogen bewonderen; ik mag me met recht scharen bij de happy few. Ik voel mij dan ook vereerd als deze nieuwste telg uit de Sennheiser familie door de koeriermeneer op gepaste afstand wordt overhandigd. Hulde aan de lange arm van de bezorgers. Handenwrijvend begeef ik me, samen met mijn nieuwe luistervriendje, naar mijn kamertje.


Jullie weten inmiddels wel dat wij, het testgilde der HVT, menig hoofdtelefoon het met vlees bedekte cranium hebben laten beklemmen. Altijd met het doel een eerlijk oordeel te vellen over de muzikale kwaliteiten. Zo ook in het geval van de Sennheiser HD 560S, alleen wat nu eens echt opvalt is de bijzondere prijsstelling van deze over-ear hoofdtelefoon. Aanvankelijk deed ik er wat lacherig over, maar al snel maakte dat plaats voor een glimlach die van oor naar oor ging. En dan niet raar, zoals bij de Joker in de Batman films.

Veel voor weinig

Deze hoofdtelefoon kost namelijk nog geen 200 euro. Al bij het bestuderen van de verpakking concludeer ik voorzichtig dat het hier zeker niet gaat om een model dat met veel poespas moet worden gepresenteerd aan het nieuwe baasje. Okee, het is een functionele doos met bedrukking, maar daar is ook echt alles mee gezegd. Bedoeld om deze hoofdtelefoon van A naar B te krijgen. Toch boezemt het me vertrouwen in, want er is geen euro teveel aan besteed.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS