Recensie

Sennheiser HD 660S2

Pantoffels voor de oren

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2023

De laatste hoofdtelefoonparels van Sennheiser waren de draadloze modellen uit de Momentum-lijn, te weten de Momentum 4 Wireless en True Wireless 3, en richtten zich toch vooral, zoals de meeste andere merken, op de zo populaire Bluetooth-modellen. Ik was dan ook prettig verrast toen de HD 660S2 mijn kant op kwam. Met een prijskaartje van net geen 600 euro moeten dit toch na de introductie van de IE900 en IE600 de volgende voorzichtige treden zijn op de audiofiele hoofdtelefoonmarkt sinds de overname van Sennheiser door Sonova, nu bijna twee jaar geleden.


Audiofiele hoofdtelefoons is een gebied waar Sennheiser maar al te goed mee bekend is. Als je zou moeten oordelen op basis van wat je op de Sennheiser website het snelst kan vinden, zou je wel eens kunnen denken dat het bedrijf de high-end arena heeft verlaten. Maar directe zoekacties met woorden als HD 800 S, HD 820, HDV 820 en IE900 of 600 geven de high-end burger weer moed, aangezien deze je rechtstreeks brengen waar je moet zijn. Sterker nog, zoeken op audiophile (en niet audiofiel) brengt je daarnaast zelfs het topmodel HE-1.

Hi-res is het ding’

Maar goed, hier nu de HD 660S2, het nieuwste Sennheiser-pareltje onder de hoofdtelefoons. Laat ik beginnen met het uitpakken van dit feestnummer van de betere audioweergave. Aangezien het Hi-Res Audio-logo van de Japan Audio Society samen met de Sennheiser-naam en logo op de afgebeelde HD 660S2 het enige goud is dat er op de verpakking blinkt, neem ik aan dat kwaliteit ‘het ding’ is van deze hoofdtelefoon. Verder zou ik de verpakking efficiënt in soberheid met een snufje groen willen noemen. Er is nul plastic in de verpakking verwerkt. Het bedrukte papier is vernuftig in vorm gevouwen om plaats te bieden aan de hoofdtelefoon, wat leesvoer, twee kabels, een verloopkabeltje en een stoffen etuitje.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS