Recensie

Sennheiser IE 600 in-ears

Op het trommelvlies gegrift

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2022

Zoals vaker bij artikelen van mijn hand het geval is, heeft de kop meerdere betekenissen. Ten eerste een historische en ten tweede een kwalitatieve. Sennheiser mag met een gerust hart bij de topmerken van hoofdtelefoonfabrikanten geschaard worden. Dit predicaat heeft het bedrijf, dat nog immer door twee heren met dezelfde achternaam bestuurd wordt, na ruim 75 jaar echt verdiend.


Door naamgever Fritz Sennheiser in 1945 gesticht in de stad Wennebostel, gelegen in de gemeente Wedemark, nabij Hannover, Duitsland, maakte Sennheiser aanvankelijk naam met meetapparatuur en microfoons om pas later het bedrijf met hoofdtelefoons goed op de kaart te zetten. Geheel tegen de voorspellingen van zijn team nam Sennheiser senior een gok door 50.000 stuks van de HD414 te laten produceren. Deze waren binnen een jaar compleet uitverkocht en worden vandaag de dag als iconisch erkend. Het bedrijf wordt zoals gezegd sinds 2013 geleid door kleinkinderen Daniel en Andreas en heeft als missie ‘de toekomst van audio te vormen’. Door de toekomst van audio te combineren met het genot van horen, maakt de Sennheiser Consumer-business sinds 1 maart 2022 officieel deel uit van Sonova Holding AG. Sennheiser-consumentenproducten onder Sonova zullen toonaangevend blijven op het gebied van audio en consumenten de perfecte oplossing bieden, of het nu een meeslepende audio-ervaring is met premium hoofdtelefoons en AMBEO Soundbars, of in een rumoerig restaurant met spraak versterkt hoortoestellen.

Doet u maar 1 driver aub

Zowel op het gebied van professionele microfoons als op het gebied van weergevers voor op, over en in de oren heeft Sennheiser de tand des tijds weerstaan door niet alleen in te springen op wat mensen willen en trends te volgen, maar deze ook zelf te zetten. Een goed voorbeeld hiervan is de Sennheiser AMBEO soundbar, de Orpheus (1 én 2) hoofdtelefoon en de IE series van audiofiele in-ears. Ik kan mij nog goed de introductie van de IE 800 in 2012 herinneren. Met een introductieprijs van omennabij de 1.000 euries was dat best een ding en nestelde het model zich onder de topmodellen van dat moment. Geen sinecure als je je bedenkt dat in-ears toen met meerdere dynamische drivers koketteerden, terwijl Sennheiser het er bij een enkele hield. De toon was gezet in ieder geval.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS