Recensie

Sennheiser IE200

Voor de low-budget audiofiel

Door Sander van der Heide, HVT 3, maart 2023

Ik moet zeggen dat ik deze niet zag aankomen, Sennheiser dat een budget-model toevoegt aan de IE-serie. Een lijn van van sjieke in-ears met nog ouderwets een kabel eraan. Alsof we 20 jaar teruggaan in de tijd.


Ik was ook redelijk verward door de presentatie, de bijhorende foto’s en eigenlijk de insteek: tieners die onderweg willen genieten van goed geluid. Sennheiser heeft hiervoor een prachtige draadloze lijn met de Momentum True Wireless 3 als topmodel. Dat is één van mijn favoriete in-ears, heeft een hele prettige bediening en klinkt fantastisch. Maar ja, audio via bluetooth is nog steeds in de meeste gevallen gecomprimeerd en daarnaast, bijna twee keer zo duur als deze IE200. Misschien is de doelgroep toch wat groter dan alleen tieners die onderweg van een goeie sound tegen lage kosten willen genieten.

IE-familie

De bedrade in-ears van Sennheiser hebben allemaal IE in hun typenummer, met als paradepaardje de IE 900. Deze heb ik eerder besproken in HVT 11 (2021). Deze is volledig van aluminium gemaakt, waarin drie resonantiekamers zijn gefreesd. Je kunt je voorstellen dat dit precisiewerkje en het proces om dit te maken de kosten aardig opvoert en hiervoor betaal je dan ook 1.299 euro. Met elk type lager boet je in op materialen en constructie. De IE600 heeft twee resonantiekamers, de IE300 eentje en deze IE200 zelfs niet één, maar hier wordt gebruik gemaakt van absorptie.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS