Recensie

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Wireless de wereld ontsnappen

Door Mabel Neve HVT 10, oktober 2019

Na een poosje terug van weggeweest: voor mij weer eens tijd om een koptelefoon te mogen beluisteren en beoordelen. Helemaal geen vervelende taak om de uren aan te spenderen, dus muziek aan en wereld uit. Want dat is bij deze Momentum 3 Wireless meer dan mogelijk.


Het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe gadgets uit te pakken, en met deze Sennheiser Momentum 3 Wireless is dat absoluut niet anders. Alles zit al compact in het mooie bijgeleverde hoesje, dus in theorie kan je er gelijk de deur mee uit rennen. Ook staan op de doos de knopjes uitgelegd; heel fijn dat de handleiding niet hoeft te worden nageplozen om uit te vinden hoe de pairing modus aan gaat. Want ook al zit er voor de zekerheid wel een jack kabel bij, het is de bedoeling dat deze koptelefoon wireless wordt gedragen. Heel fijn voor als je zoals ik graag als een kip zonder kop rondrent zonder achter deuren en dergelijke te blijven haken. Alles straalt vooral luxe en gebruikersgemak uit, maar dan niet overdreven. Geen gek gedoe eromheen, alleen jij, je nieuwe liefde (de koptelefoon dus), en hoe de simpelste dingen werken zodat je direct kan beginnen met luisteren. Iets waar ik direct naar uitzie, want deze Sennheiser lijkt voor mijn hoofd te zijn gemaakt, het zit als gegoten. Iets wat ik overigens als nieuwe brildrager al een hele tijd niet meer heb meegemaakt.

Shit – weer de verkeerde halte

Dan zijn we aangekomen waar wat mij betreft deze koptelefoon volledig om draait, de noise cancelling functie. Ik heb er heel lang over nagedacht, en ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk nog nooit zo’n noise-cancellend-apparaat op m’n hoofd heb gehad. Je hoort werkelijk niks meer van de buitenwereld, trein, metro’s, luide studenten of collega’s, nergens heb je nog last van. Het enige wat ik zo ongeveer niet heb (L)ui(t)(d)geprobeerd is een vliegtuigmotor, maar het zou mij niks verbazen als je daar ook niks meer van merkt. Bij dezen dan gelijk een tip: je moet wel wat beter leren opletten met je ogen! Ik ben een aantal keer vergeten uit het ov te stappen, me doodgeschrokken van huisgenootjes, etc. Mocht je nou denken “ja hallo, een oude beer leer je geen nieuwe trucjes, en ik ben inmiddels echt wel een oude beer” is dat ook geen probleem. Via de app kan je de noise cancelling functie aanpassen zodat er voor elk moment een passende optie is. Dus als je toch echt graag collega’s hun roddels wilt afluisteren zet je de momentum voor een kort moment op Transparant Hearing, probleem opgelost. In totaal zijn er vier opties, los van de geluid doorlatende optie zijn er drie Active Noise Cancellation’s: de Max, de Anti Wind, en de Anti Pressure. Al heb ik maar twee opties nodig, aan of uit. Of ik neem wel deel aan de maatschappij, of ik ben even helemaal weg. En het is heel fijn dat het laatste met deze Sennheiser ook echt mogelijk is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.