Recensie

SVS Prime Wireless Pro

Compact en leuk, maar struikel niet over de draden

Door Ward Maas, HVT 10, oktober 2022

Het in het Amerikaanse Youngstown, Ohio gevestigde SVS is natuurlijk bekend om zijn uitstekende subwoofers, van relatief bescheiden afmetingen tot de serieus grote versies. Met een ontwerpfilosofie van het beschikbaar maken van high-end audio met de best prestaties voor de beste prijs zijn ze uitgegroeid tot een topmerk in de subwoofer-wereld en tot één van de snelst groeiende luidsprekerfabrikanten ter wereld. En ja, ze hebben ook ‘gewone’ luidsprekers, maar die zijn wellicht wat minder bekend. Daar komt misschien verandering in na kennismaking met de nieuwe SVS Prime Wireless Pro luidsprekers.


De SVS Prime Wireless Pro is een set actieve luidsprekers. Een tweeweg-systeem met een 5.25 inch middentoner/woofer en een 1inch aluminium dome-tweeter. De versterking komt voor rekening van twee 50 Watt klasse-D versterkers. De filtering is volledig digitaal en de analoog-digitaalconversie is 24 bit/192 kHz. Keurig! De rechter luidspreker bevat alle elektronica en de linker luidspreker wordt daarop aangesloten door middel van een (niet al te lange) kabel.

Less wire less

Het idee van active wireless overigens is eigenlijk dat je alleen per luidspreker een netkabel hebt en dat de aansturing via een vaste voorversterker gaat. Dit zie je bijvoorbeeld bij het Deense System Audio. Dat ziet er overigens best wel vreemd uit, zo’n luidspreker met alleen een netkabel. SVS gaat wel ver weg van dit concept door niet alleen beide luidsprekers via een kabel met elkaar te verbinden maar ook alle aansluitingen verder achter op de rechter (geen mogelijkheid om links en rechts om te draaien) luidspreker te positioneren. Deze aansluitingen zorgen voor een redelijke bos kabels. Niet zo ‘wireless’ dus.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS