Recensie

Technics SL-G700M2 CD/SACD/netwerkspeler

Een alles-in-één speler met stip

Door Bert Oling, HVT 2, februari 2023

De wederopstanding van het Technics-merk in het Panasonic-huis heeft tot nu toe een aantal bijzondere producten opgeleverd, zoals we in ons testverslag van de Technics SU-R1000 receiver hebben proberen duidelijk te maken.


Dat de Technics SL-G700M2 veel kan, zal iedereen wel duidelijk zijn als je de folderinformatie leest. Gunst, hoor ik al zeggen: er zijn zoveel bouwstenen op de elektronicamarkt te koop, dan moet het niet zo moeilijk zijn om daarmee een redelijk product op de markt te brengen. Maar de mensen van Technics zijn duidelijk een paar spaatjes dieper gaan graven en hebben op hun manier met technologie en componenten een product in de markt gezet dat niet alleen bijzonder is qua bouw, maar ook qua prestaties ten opzichte van zijn voorganger hebben de mensen van Technics hun huiswerk helemaal over gedaan. Hoe? Dat vertel ik in de hieronder volgende recensie.

Technics SL-G700M2, niet zomaar een digitale speler: de buitenkant

Het was bepaald geen klein doosje dat de Technics relatiebeheerder Tom Dijks hier in huis en twee trappen op naar boven tilde. Uitgepakt en op de werk/meetbank gezet keek ik aan tegen een mooie afgewerkte kast van aluminium. Maten: 430mm x 403mm x 98mm, gewicht 12,3kg. Het frontpaneel mat 7mm, de zijkanten 3mm maar ook de bovenkant en de rest van de constructie mocht er zijn. Alles erop gericht om te voorkomen dat mechanische trillingen de interne signaalverwerking verstoren. Het front is sober gehouden. Een standby schakelaar, een hoofdtelefoonuitgang, een USB-poort vinden we aan de linkerkant. Een massieve aluminium lade in het midden levert de cd/sacd- schijfjes geruisloos af in het loopwerk. Een monochroom display laat keurig alle functies zien, inclusief informatie over het afgespeelde. Eronder vinden we bedieningsknoppen voor onder meer het loopwerk, een ingangskeuze en een volume-instelling voor de hoofdtelefoonuitgang. De grote draai-drukknop naast het display heeft naast volumeregeling voor de analoge uitgangen ook nog de functionaliteit om door de diverse menu’s heen te scrollen en die te bevestigen door een druk op de knop. De aansluitkant verraadt alleen al door de vele connectoren dat we te maken hebben met een apparaat dat heel veel kan. Naast een IEC-netspanningsingang vinden we een Controllink aansluiting – voor een verbinding met andere Technics apparaten – een RJ45 Ethernetconnector en een USB-A poort voor een aan te sluiten USB-stick of USB-SSD schijfje. Opvallend aan de achterkant zijn de 2 wifi-antennes, want ook Technics heeft ontdekt dat, mits stabiel, wifi een hoogwaardige data-overbrenger is. Er zijn verder 3 digitale ingangen: TOSlink optisch, S/PDIF cinch en USB-B. De laatste voor verbinding met een laptop/PC of netwerkbrug. Voor verbinding met een externe dac of ander randapparaat zijn er 2 digitale uitgangen – TOSlink optisch en cinch S/PDIF. Last but not least, de analoge uitgangen: cinch en XLR. Beide kunnen zowel met een vaste als met een variabele uitgangsspanning gebruikt worden. Kortom de geïnteresseerde muziekliefhebber vindt wel zo’n beetje alles van zijn/haar gading.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS