Recensie

Teufel Airy True Wireless in-ears

Echt Duits, dus goed op tijd

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2020

We kennen het wel, die reclames van mooie, jonge hipsters die helemaal blij zijn met hun true wireless in-ears. Zorgeloos skateboarden ze ermee, springen ermee uit vliegtuigen, veelal bengelend onder een parachute, sporten ermee als dollemannen, of kijken intelligent in het luchtledige al genietend van hun muziek.


Wij, de mensen met wat meer levenservaring (audio-geriaten in hun ogen), vinden dat allemaal heel mooi, maar een foto van mij zou in ieder geval een beeld opleveren waar ik met een 7-maal gevouwen (en meer kan ook niet, dat is wetenschappelijk bewezen, of het moet om een toiletrol van 1200 meter gaan) quickstart manual die ik in stappen van 45 graden met de klok meedraai, opleveren.Ik kom er namelijk bijna nooit onderuit de manual te moeten raadplegen over hoe ik die vermaledijde miniwondertjes voor in het oorkanaal nu moet bedienen. Ze hebben zo goed als allemaal aanraakgevoelige oppervlakken waar je op moet kloppen, drukken, aaien of swipen. Dan hebben we verder het probleem van de pasvorm. Als de in-ears, om het even welke, niet goed in je oren zitten, kan je het wel schudden qua weergave. Vaag hoog en nul laag, is dan je voorland. Tot slot zijn ze vaak zo klein, dat ik met mijn grijpgrage worstenvingertjes die dingen bijna niet uit hun oplaadhuisjes krijg. Want die horen er ook bij. Door het geringe formaat is er natuurlijk geen plaats meer in de oortjes voor een serieuze accu. Allemaal zaken dus om je zorgen over te maken: pasvorm (en comfort), bediening en natuurlijk kwaliteit.

Duitsers weten van wanten

Als je naar het aanbod van de True Wireless in-ears kijkt, dan zie je nog maar net het bos door het bos. Gelukkig hebben onze Teutoonse vrinden uit het Berlijnse een oplossing bedacht die ook nog de laatste box checkt, die van de minder lege portemonnee. Een goede vriend van mij zei ooit dat zijn portemonnee van echt cipol-leer was gemaakt. Cipol is Grûnnings voor ui. Een portemonnee van uienleer, als je erin kijkt, schieten de tranen je in de ogen. Welnu, daar kunnen de Teufel Airy True Wireless in-ears iets aan doen. In positieve zin dan. Een stelletje kost je € 149,99 en gezien het Umfeld van de populairste in-ears valt dat alleszins mee. Want vergis je niet, deze Duitse jongens (of meisjes) weten hoe ze speakers moeten maken. Ook op dit formaat.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS