Recensie

Teufel Boomster

Dancing with the Devil

Door Mabel Neve, HVT 6, juni 2022

Eén van de allereerste artikelen die ik voor de HVT mocht schrijven was de Teufel Boomster, inmiddels alweer vier-en-een-half jaar geleden. De tijd vliegt als je pret hebt! Sinds toen is er een hoop gebeurd! HVT-edities, beurzen, gesleep met dozen, noem het maar op. Als je dan lang genoeg wacht, komt er vanzelf een nieuwe generatie Boomster! Dat komt mij dan weer toevallig ontzettend goed uit. De zomer is begonnen, de meeste maatregelen zijn opgeheven, bij deze 2e editie post-corona Summer of Love editie kunnen we goed geluid wel gebruiken.


Nou ben ik zelf inmiddels de leeftijd van het intense feesten wel een beetje voorbij, pijnlijk genoeg zit ik dichter bij de 30 dan bij de 20. Maar ook tijdens een barbecue in het park of in de tuin moet er natuurlijk een goede tune aanwezig zijn, er moet wel een klein dansje worden gedaan. Eens kijken of we dat met deze moderne Duitse boombox voor elkaar gaan krijgen. Voor de test is de Boomster in de kleur SandWhite geleverd. Hij is ook in NightBlack verkrijgbaar, wat geloof ik mijn voorkeur heeft. Het is nog niet gebeurd, maar toch ben ik een beetje bang dat er heel snel grasvlekken op de witte variant zouden komen. En de zwarte vind ik persoonlijk sowieso een chiquere uitstraling hebben. Verder heeft de Boomster een heel degelijk uiterlijk, zonder al te veel poespas. Natuurlijk zit er wel een goed handvat aan de bovenkant om de portableness te verhogen, daarnaast zitten alle benodigde knopjes. Niet al te veel opties, je kunt wisselen tussen input, volume regelen, en drie favoriete radiozenders instellen. Heel overzichtelijk allemaal, voor iedereen makkelijk te gebruiken. De knopjes moet je overigens wel wat hard induwen, ik heb wel een aantal keer getwijfeld of ‘ie misschien leeg was als de aan-uit-knop niet mee wilde werken. Ditzelfde geldt ook voor het meegeleverde afstandsbedieninkje. Overigens heeft mijn vriendlief hier geen last van, maar dat is een bekend probleem in ons huishouden. Zodra hij meekijkt begint alles wat ooit kapot was weer te werken, foutmeldingen lossen zichzelf op, knopjes worden makkelijker te gebruiken. Hij noemt dat “The Magic Touch”, maar ik noem het gewoon vervelend.

Stortbui en badkamer-proof

Verder zit er een klein schermpje op de voorkant voor volume-info, welke aansluiting je gebruikt, of welke DAB+ zender er aanstaat. De display zit verstopt achter het rooster, ik vermoed voor de waterdichtheid. De Boomster is namelijk volledig sproeiwaterdicht, mijn favoriet! Als er iets is wat ik heerlijk vind is het wel in het weekend douchen met de muziek keihard aan. Maar daarvoor moet natuurlijk de geluidsinstallatie wel badkamer-proof zijn. Deze Teufel kan met zijn IPX5 een goede stortbui of badkamer als het goed is makkelijk aan, handig met het oog op het meenemen in ons soms regenachtige kikkerlandje. Veel meer valt er niet te zeggen over het uiterlijk, het is een degelijk apparaat. Net wat aan de zware kant om echt op de schouder te dragen zoals een originele boombox, al is dat misschien gewoon een beetje de huidige generatie die dat minder gewend is. Ik kan me zo voorstellen dat de oude boomboxen een stuk zwaarder waren dan de 3,75 kg Teufel Boomster.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS