Recensie

Teufel Boomster

Boomboxend het nieuwe jaar in

Door Mabel Neve, HVT 2, februari 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Na enige tijd te moeten bijkomen van mijn feestje op 31 december kwam er dan eindelijk weer een doos waar ik eerder bij was dan m’n vader. Wat een geluk voor mij, want hierdoor mocht ik het nieuwe jaar ingaan met de Teufel Boomster. We gaan hiermee een beetje terug in de tijd, want het zou de nieuwe boombox – ofwel gettoblaster – moeten zijn! En ik moet zeggen, ik zie mezelf hiermee wel als een echte gettoblasterer mee rondlopen.

Wat een vreugde om weer een nieuwe speaker uit te mogen proberen. Voordat ik daarmee kon beginnen moest ik wel eerst een plekje zoeken voor dat ding. Nou scheelt het dat ik weer een beetje normaal kan lopen – met mijn gebroken enkel enzo – want dat was een behoorlijke zoektocht met een Teufel van bijna 3,5 kilo in m’n hand. Maar zodra die eenmaal stond kon de pret beginnen. Dacht ik, eerst even een beetje opladen. Dit is namelijk een speaker die helemaal draadloos is! Portable is natuurlijk helemaal je van het in 2018, vooral handig als je een nieuwjaarsfeestje hebt en besluit om dit op je dak of balkon door te zetten. Of je dus wilt boomboxen, zoals ik. Rollerskates aan en go!

Terug-in-de-tijd anno 2018

Waar ik wel even aan moet wennen is dat deze speaker geen applicatie voor telefoons heeft. Nou is het aantal apps wat ik op mijn telefoon heb voor speakers misschien een beetje overdreven – acht, allemaal onder het mapje ‘papa’ – maar het is meestal wel handig. Als een speaker vooral muziek kan afspelen via bluetooth zoals deze, heb ik altijd geleerd om het geluid op m’n telefoon op zijn hardst te zetten en dan vervolgens het geluid via de speaker zelf te regelen. Maar dan moet je dus iedere keer helemaal naar die speaker toelopen… Een normale remote zou daarvoor een oplossing bieden, en die is dan ook los te koop bij Teufel voor net geen €40. Anno 2018 is het geen app hebben misschien een beetje ouderwets, maar het kan natuurlijk dat Teufel dit expres heeft gedaan met het terug-in-de-tijd-idee. Trouwens is het ook nog een old-school radio! Of naja “old-school” maar dan wel met FM én DAB. Ook Teufel moet met hun nieuwe boombox natuurlijk wel een beetje bij de tijd blijven.