Recensie

Teufel Cinebar 11 + T6 subwoofer mk2 20

Tetris met Teufeldozen

Door Mabel Neve, HVT 5, mei 2021

Het is alweer enige tijd geleden dat ik werd verblijd met een mooie speakerset, en dat heeft dan ook zo een reden. Deze schrijfster is verhuisd! En op het moment dat er al overal dozen staan is het niet wenselijk om er nog meer bij te krijgen die niet absoluut essentieel zijn. Ja, ik kijk naar Neve senior die dit toch een beetje vreemd vond, 65 vierkante meter is volgens hem ruim voldoende voor meerdere surroundsetjes.


Maar nu alles een plekje heeft gekregen, of in ieder geval de nieuwe dozen in elkaar zijn geTetrisd, werd het wel weer tijd voor een testactie. Op de een of andere manier vergeet ik soms een beetje om even lekker te gaan zitten met een glas wijn om van wat plaatjes te genieten, totdat er weer een nieuw audiospeeltje in huis staat. En na een verhuisperiode kan je een paar avondjes ontspannen met de muziek op vol best gebruiken. Zo gezegd zo gedaan, de Teufel Cinebar 11 en T6 Subwoofer MK2 20 staan hier klaar om eens even flink hun stempel op de buurt te drukken met Teufel’s welbekende bas.

Verstoppertje met de speaker

Het bleek wel dat ik het aansluiten van sets even kwijt was. Na de woofer eerst op m’n vingertopje neer te zetten, en de soundbar op een verkeerd kanaal te zetten en vervolgens verbaasd zijn dat het niet werkt, stonden de twee op hun tijdelijke plekje. Wat ik in eerste instantie heel erg handig vond, was dat de tekst bij de poorten van de woofer ondersteboven stond. Kan je er makkelijk overheen hangen en nog steeds lezen wat er staat. Waarna mijn vriendlief de kamer binnen kwam en met een nogal verwarde blik vroeg waarom ik de subwoofer eigenlijk op z’n kop had gezet. Wat ik zeg, ik was er al een tijdje niet mee bezig geweest. Maar na wat gepruts stond het dan eindelijk klaar om ook echt te gaan luisteren, dat gaat gelukkig wel nog goed. Vooral als je boxen hebt staan waar je zo van kunt genieten. Wanneer je eenmaal hebt geleerd om echt te genieten van muziek kun je namelijk niet meer terug. Het is, net als de meeste hobby’s, iets waar je heel makkelijk verwend door raakt.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS