Recensie

Teufel Radio 3Sixty

Dé oplossing voor een nog niet geconstateerd probleem

Door Mabel Neve, HVT 5, mei 2018

Na eventjes wat minder te hebben geschreven snakte ik toch weer naar een nieuwe gadget in huis. Sinds enige tijd ben ik weer weg bij de ouders, en het grootste minpunt is toch wel dat ik niet volledig omringd word door speakers. Natuurlijk wel een beetje – laten we eerlijk zijn, ik heb wat spulletjes meegenomen. Maar de verzameling is bij mij thuis toch echt aanzienlijk kleiner. Je kan dan ook wel zeggen dat ik bijna opgelucht was toen ik een belletje kreeg dat er een Teufel 3Sixty voor me klaar stond. Elk excuus om lekker te zitten en luisteren, en dan ook nog eens naar zo’n schattig klein speakertje. But don’t be fooled door z’n grootte, want voor zo’n lief ding klinkt ‘ie behoorlijk goed!


De 3Sixty – zoals de naam al zegt – geeft in 360 graden geluid. Doordat de speaker zelf in het apparaat niet aan de voorkant zit, maar aan de bovenkant met een cone erboven, kan het geluid letterlijk alle kanten op. Over het algemeen verhuis ik een speaker met me mee ervan afhangend waar ik zit in m’n huis, en ik had nog nooit bedacht dat hier een betere manier voor is. De 3Sixty biedt een oplossing voor een probleem die waarvan ik in eerste instantie niet wist dat ik die had, maar met de uitkomst ben ik supergelukkig. Niet de hele dag slepen met geluid is toch wel erg fijn. Heel handig dat het niet zo veel uitmaakt waar je de speaker neerzet, want wegens een vrij kort stroomsnoer is dat redelijk beperkt.

De ultieme test

Zoals ik al zei is de 3Sixty vrij klein (16x28x17,5cm), wat het apparaat erg handelbaar maakt. Hij staat nergens in de weg, voor mij superhandig. Kleine vrouw, klein huisje, kleine speaker. Ik zou de Teufel misschien niet gebruiken wanneer ik er écht voor ga zitten om naar hele heftige jazz te luisteren, maar om lekker de radio aan te zetten tijdens dagelijkse bezigheden is het perfect. Misschien niet de allerbeste speaker die Teufel ooit heeft gemaakt, maar voor deze prijs gaat het denk ik niet beter worden. En voor die prijs – €279,99 – levert hij een prima bas, prima hoog, en eigenlijk gewoon prima geluid. De prijs/kwaliteitsverhouding vind ik dus gewoon top. Overigens heb ik de Teufel 3Sixty aan de ultieme test overgelaten – een musical/filmavond met mij en m’n vrienden die allemaal erg hard meezingen – waar die met gemak overheen kwam. En we zijn nogal luidruchtige mensen zodra we meezingen met de klassiekers van Hair en Grease. Hij kan echt megahard, zo hard dat ik het volle volume niet eens uit durfde te proberen.