Recensie

Teufel RADIO ONE

Hoogste tijd om op te staan!

Door Mabel Neve, HVT 10, oktober 2021

De scholen zijn weer begonnen, de dagen worden korter en de zomer is officieel voorbij. Voor mij betekent de maand september eigenlijk altijd maar één ding, en dat is weer vroeg opstaan. Er wordt altijd gezegd dat je brein nog doorgroeit tot je drieëntwintigste, dus tot voor kort had ik de hoop dat het probleem zich vanzelf wel zou oplossen. Mijn ritme is namelijk, in het kort: elke dag moeite hebben met het om half acht opstaan, in het weekend eindelijk gewend zijn en dan vanaf zeven uur wakker in bed liggen. Inmiddels ben ik vijfentwintig, dus dat hersenen groeien zou zo ongeveer klaar moeten zijn, maar het opstaan wordt nog altijd niet makkelijker. Dan maar drastischere maatregelen, de heren van Teufel berichten zo vlak tijdens het einde van mijn vakantie dat er een wekkerradio onderweg is! De Teufel Radio ONE.


Om te weten of er verbetering heeft plaatsgevonden tussen situatie één en situatie twee, moet natuurlijk wel bekend zijn wat situatie één is. Momenteel is mijn wekker het geluid “Radiate” op de iPhone, en die zet ik dan 3 keer met een interval van 5 minuten, en een snooze van 8 minuten. Vooral het snoozen is heel slecht voor mij. Als ik niet direct opsta kan het nog wel een uur duren voor ik ben uit-gesnoozed. Nou lijkt me dat probleem eigenlijk gelijk al beter opgelost met een daadwerkelijke wekker, want die ligt niet direct naast je hoofd, waardoor je het apparaat minder makkelijk kunt uitzetten. Met al deze achtergrondinformatie gaan we de Teufel uitpakken, de doos staat me al een uur of wat aan te staren terwijl ik slaapritmes bespreek, het wordt de hoogste tijd!

Wekker, set, go

Zoals gewoonlijk is de doos bij Teufel simpel, vooral gemaakt voor transport en niet perse het gevoel van chique. Al is dat natuurlijk ook niet het streven van dit speakermerk, het is wat ruwer. Deze eerste aanzicht is overigens helemaal niet te zien aan de speaker, het is een simpele moderne wekkerradio. Helemaal mijn smaak overigens, de keuze voor u is alleen nog tussen wit of zwart. Er zitten een aantal knopjes op die redelijk voor zich spreken, maar de belangrijkste hier: één maantje om in slaap te vallen met muziek, twee wekkers, drie favoriete muziekstations. In eerste instantie vind ik het licht van de klok erg fel, gelukkig heeft Teufel rekening gehouden met pietlutten zoals ik. Al snel vind ik de dim optie in het menu, waarmee het licht wat minder fel kan worden gezet. Hier kom ik erachter dat hij aanvankelijk op “auto” stond, als het goed is wordt het dus donkerder naarmate de kamer donkerder is. Hierop kom ik terug wanneer de Teufel ONE de eerste nacht heeft aangestaan. Tijd om de wekker in te stellen, morgen moet ik om 10.20 in een collegebank zitten, een ontzettend luizenleventje natuurlijk. Wel een extra goede dag om de wekker uit te testen, want mocht ik er niet wakker van worden, dan ben ik in ieder geval alsnog wel op tijd het nest uit. De wekker gaat toch om 07:00 uur, anders is het al te makkelijk om op te staan. Er is een aantal opties om mee wakker te worden, een viertal vooringestelde geluiden, DAB+ en FM radio, en BlueTooth. Hoe erg Yay Day en Boost als wekker mij ook aantrekken, ik denk dat ik voor de eerste dag voor DAB+ ga. Het is tenslotte een wekkerradio. Voor nu slaap lekker, morgen schrijven we verder.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS