Recensie

Teufel Real Blue TWS 2

Het lukt me niet met die *****-oortjes!

Door Mabel Neve, HVT 2, februari 2023

Als er iets is waar ik in de afgelopen jaren goed in ben geworden, is het commentaar hebben op dingen – en dan vooral apparatuur – nog ongeveer voordat ik het in mijn handen heb. Meestal trek ik binnen een paar uur, soms een paar dagen, wel weer bij. Maar over het algemeen gesproken is gezeur gewoon mijn allereerste ingeving. Dan zou je wellicht denken: New Year, New Me.


Niks blijkt minder waar, zo werd direct duidelijk toen ik de Teufel Real Blue TWS 2 uitpakte. Ook in dit geval ben ik trouwens alweer helemaal bijgedraaid. Eerst kreeg ik ze niet uit het doosje, toen niet geconnect met m’n telefoon, en toen het allerergste! Vaak als ik met senior aan het bellen ben raakt hij afgeleid en begint een gesprek met de moeder des huizes. Waar ik dan getuige van moet zijn. Had ik even geen zin in. “Hang dan op”, zei hij nog. Mijn laatste woorden, pisnijdig: “Het lukt me niet met die tyfus-oortjes!” Vlak daarna lukte het natuurlijk wel, omdat ik inmiddels toch de handleiding erbij had gepakt om de knopjes uit te vogelen. Alle gekheid op een stokje, mijn gezeur is vaak onterecht. Ik weet ook wel waar het vandaan komt; doordat ik generatie bluetooth ben vind ik dat ik nooit een handleiding hoef te lezen. Het zou toch zo door en door duidelijk moeten zijn voor me dat ik het direct moet snappen. Dat is niet altijd zo, sommige dingen spreken bij mij wel degelijk meer voor zich dan voor bijvoorbeeld mijn oma. Maar niet alles gaat altijd even makkelijk als dat ik zou hopen. Gelukkig valt het allemaal wel weer mee als ik de nieuwe Teufel Real Blue TWS 2 langer dan 5 minuten in m’n handen heb gehad.

Geen Poespas

Zoals gewoonlijk is de verpakking vrij beperkt gebleven. Niet slecht, gewoon zonder poespas. De headset komt in een kartonnen doos waar alle benodigde informatie op staat, en benodigde accessoires in zitten. Vijf verschillende maten in-ear-dopjes, een USB-C kabeltje, een handleiding. Hij is al opgeladen, dus gelijk lekker tijd om te gaan luisteren! Maar niet voordat de oortjes op de app zijn aangesloten natuurlijk. Een pijnpuntje. Het wil mij niet lukken, wel een half uur ben ik bezig geweest. Dit gebeurt mij vaker, maakt eigenlijk niet uit met wat voor gadget of apparaat. Geef ik het vervolgens aan vriendlief – en hij doet natuurlijk exact hetzelfde als ik al aan het doen was – en het werkt direct. Meer mensen om mij heen hebben deze gave, om gek van te worden! Maar ze kunnen in ieder geval de oortjes in. Met de app kan alvast een equalizer stand worden gekozen, 7 vooringestelden en de optie “custom”. Daarnaast kan de noise control aan of uit worden gezet, en het geluid worden doorgelaten. Eerst maar eens zorgen dat de oortjes goed zitten, dan gaan we daarnaar kijken. In de handleiding staat een duidelijk met plaatjes aangeven instructie om de juiste formaat oordopjes uit te zoeken. Dit heeft natuurlijk invloed op hoe de oortjes klinken, en hoeveel ANC ze kunnen produceren.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS