Recensie

Teufel SUPREME ON

Gedurfd, kleurrijk, inspirerend

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2021

Het klinkt een beetje als een beschrijving van een van de demonstraties die Amerika onlangs rijk was en het vervolg van Teufel’s slogan “we are all SUPREME” vind ik dan weer wat over de top. Net niet genoeg om deze recensie daadwerkelijk onder die rubriek te publiceren. Om maar in dezelfde vibe door te gaan, zeg ik dan ook: “Er zijn grenzen”. Gelukkig gaat hier om de beschrijving van Teufel‘s laatste on-ear hoofdtelefoon. En gezien alle kapitalen zijn ze daar, zo te zien, trots op. Maar is dat ook terecht?


Door Coronagerelateerde omstandigheden heeft de SUPREME ON Mabel nooit weten te bereiken. Zij zou namelijk oorspronkelijk deze recensie doen. Gelukkig kreeg ik mijn eega zover om de SUPREME ON uit te proberen, vooraleer ik deze schattige on-ear op de eigen oren zou zetten. De voorbedachten rade was er in ieder geval de oorzaak van dat ik een roze exemplaar had aangevraagd, in plaats van een zwarte, beige, marineblauwe, crèmewitte of grasgroene variant. Wel hebben we gelijk een verklaring voor het kleurrijke deel van hun vermelding.

Kein Fratzen!

De verpakking is wat je noemt functioneel. Geen frutsels of fratsels, gewoon karton dat stevig genoeg is om de SUPREME ook als zodanig op jouw adres te doen laten belanden. Op twee ieniemienie stukjes schuim aan de binnenkant na, zou ik het zelfs als duurzaam durven omschrijven. Verderop in de verpakking vind ik nog een draagtasje, een laadsnoer (USB-A naar -C) en een snoertje voor bedraad luisteren. Altijd handig als de batterij op is, hoe klein die kans ook is met een opgegeven speelduur van 30 uur (20 met aptX). Een eerste pasronde leert mij dat de SUPREME ON voor mijn enorme hoofd aan de kleine kant is, echter verbazend comfortabel draagt. So weit, so gut…

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS