Recensie

Tingsha Audio Conquistar Heaven

De hemelse veroveraar van Tinghsa Audio

Door Edouard Hendrix, HVT 9, september 2022

De Conquistar Heaven is het vlaggenschip van Tingsha Audio. Een bijzonder luidsprekersysteem met open dipole ribbon driver. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, een product van Vlaamse bodem. Daar gaan we even voor zitten. Want als we Jean-Paul Elinck, de bezieler van Tingsha Audio mogen geloven, staat ons een hemelse luisterervaring te wachten.


Jean-Paul, JP voor de vrienden, en zijn echtgenote Nadine, ontvangen me hartelijk in hun woning in Wommelgem bij Antwerpen. Geen fabriekspand of showroom, gewoon in de leefruimte. Het is de bedoeling dat je hier een thuisgevoel beleeft. Al kan ik me geen leefruimte voorstellen waar even veel audiovisuele apparatuur en speakersystemen opgesteld staat als hier.

Thingsha Audio

De vraag brandt op mijn lippen: hoe komt een rasechte Vlaming op het idee om zijn bedrijf Tingsha Audio te noemen? “De naam Tingsha verwijst naar de handcimbalen van Tibetaanse monniken”, legt JP uit. “Die cimbalen klinken ongelofelijk zuiver en correct. Hun frequentie en toonaard werkt rustgevend. Dat is precies wat ik wilde bereiken met onze luidsprekersystemen. Tingsha Audio staat dus voor de absolute zuiverheid van de klank. Rustgevend en ontspannend om naar te luisteren.”

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS