Recensie

Warwick Acoustics Aperio

Blootleggen, openen en onthullen

Door Edouard Hendrix HVT 10, oktober 2019

Geen alledaagse titel voor de voorstelling van een nieuw product. Het APERIO hoofdtelefoonsysteem van Warwick Acoustics is ook niet alledaags. Het zou wel eens het beste systeem ter wereld kunnen zijn.


De APERIO werd voorgesteld tijdens High End München. Daarna trokken Theo Wubbolts van Quad-raad, importeur voor de Benelux, en Martin Roberts, managing director van Warwick Acoustics, de lage landen door met de APERIO. Veilig opgeborgen in een indrukwekkende koffer met de allures van een scheepskoffer. We ontmoetten hen bij iEar in Tilburg. Gastheer Freek van Ham zorgde voor muziek en koffie.

Warwick University

De APERIO is het nieuwe vlaggenschip van het Britse Warwick Acoustics. Een hoofdtelefoonsysteem bestaande uit een hoofdtelefoon met bijhorende hoofdtelefoonversterker, voorzien van analoge en digitale ingangen, die ook dienst kan doen als voorversterker. Vol hoogwaardige elektronica die geoptimaliseerd werd voor de APERIO. “De technologie voor de elektrostatische transducers van de APERIO is oorspronkelijk uitgevonden in Warwick University”, legt Martin Roberts uit. “Baanbrekende technologie, maar niet klaar voor commercieel gebruik.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.