Recensie

Yamaha MusicCast 20 en 50

(Music)Cast-Iron Promises

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2018

Yamaha heeft de afgelopen jaren behoorlijk veel energie gestoken in de introductie van het MusicCast programma. Wat niet iedereen weet is dat dit eigenlijk hun derde poging is multiroom audio naar een hoger plan te tillen. Het begon allemaal in 2003 met het originele MusicCAST dat in 2009 werd opgevolgd door MusicCAST2.


Het huidige MusicCast programma is Yamaha gestart in augustus 2015 en wel met de WX-030 en de WX-010. Inmiddels omvat het MusicCast ecosysteem meer dan 50 producten van Yamaha en verwelkomt het tevens niet-Yamaha producten. Oneindig veel mogelijkheden en sinds kort uitgebreid met generatie 2 van de eerste twee producten; de Yamaha MusicCast 20 en de MusicCast 50. Veelbelovend? Zeker. Betrouwbaar? Dat gaan we uitvinden.

Tuureluurs

Als je het over MusicCast producten hebt, ontkom je er niet aan om het ook over de software te hebben. En eerlijk is eerlijk, hier blinkt Yamaha echt uit. Ze zijn er in geslaagd een begrijpelijke app te maken die echt werkt. Zo echt, dat ik de app in het verleden de waardering ‘Anita-proof’ heb gegeven. En dat wil wat zeggen hier in huis. Je moet nagaan dat de apparatuur en dus ook de bediening ervan, zo vaak wisselt, dat een normaal mens daar tureluurs van zou worden. Laat staan mijn vrouw Anita. Meestal verzucht ze in een “hij doet het dus niet”, waarop dan al snel mijn “ja, maar” volgt. En dan is er dus ellendigheid op komst.