Recensie

Yamaha WXC-50 en WXA-50

Muziekkastjes.

Door Bert Oling, HVT 12, december 2016

Ook Yamaha gaat al weer enige tijd mee in de vaart der streaming volkeren. Vorig jaar werd het MusicCast streaming audio systeem geïntroduceerd en we moeten vaststellen dat het geen ééndagsbevlieging is gebleken. Er is intussen een indrukwekkende lijn apparatuur in het Yamaha Audio assortiment op de markt gekomen.


Van interactieve hoogwaardige Soundbars voor onder de TV via een behoorlijke lijn versterkers en tuner-versterkers tot zelf een hoogglans klassieke piano. Bij die laatste oplossing kunt u de resultaten van uw pogingen om Mozart’s Turkse Mars te vermoorden via het MusicCast systeem aan de andere huisgenoten laten horen. Of niet natuurlijk…

Yamaha WXC-50 en WXA-50, een twee-eiige tweeling

De introductie van deze twee compacte apparaten voor afgelopen zomer was niet echt een verrassing. Want wilde Yamaha meedoen in het grote aanbod van streaming audio oplossingen zoals die van Sonos, Bluesound en Denon Heos, dan moest ze ook op de markt komen met een losse streamer, die aangesloten kon worden op andere audio-apparatuur. Dat het compacte kastjes moesten worden was ook geen verrassing, want de conculega’s doen het ook compact. Maar dat moet gezegd: ze hebben zich er niet met een Jantje-van-Leiden van afgemaakt. Het zijn wel heel mooi afgewerkte kastjes geworden die zowel horizontaal als verticaal gebruikt kunnen worden.