Recensie

Yamaha YH-E700A ANC hoofdtelefoon

Veel hoofdtelefoon voor je geld

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2022

Zoals ik al eerder schreef heeft Yamaha in korte tijd maar liefst drie hoofdtelefoons op de markt gebracht. Twee over-ears en een in-ear. Eerder hebben we het topmodel mogen recenseren, nu is het model er juist onder aan de beurt. En ja, we hebben het wederom over een draadloze variant op het bekende thema van de active noise-cancellation. Waar het topmodel L700 het de Apple AirPods Max moeilijk maakt, moet de E700 het opnemen tegen merken als Sony en Sennheiser. Hoe dan ook, Yamaha heeft de kans schoongezien haar herintrede te doen in een nu immens populaire markt.


Yamaha komt volgens mij precies op het juiste moment met de twee over-ear modellen. Niet alleen neemt het bedrijf hiermee haar moment om te laten zien waarin het uitblinkt, making waves (muziek), tevens laat het zien in staat te zijn mee te groeien met een snel veranderende markt. Met een adviesverkoopprijs van de E7000 van 399 euro is de concurrentie moordend te noemen en wordt nu onderzocht wat muzikaliteit nog in de melk te brokkelen heeft.

Make Waves

Want hoe je het ook bekijkt, met een bedrijf dat drie stemvorken in het logo verwerkt heeft en inderdaad als slogan ‘make waves’ heeft, moet het toch de muzikaliteit zijn waarmee het zich onderscheidt. Een paar functionaliteiten van de E700 lichten wellicht al een tipje van de audiosluier op. Om te beginnen ben je met deze hoofdtelefoon in staat via de bedrade aansluiting muziek in hi-res te beluisteren. Tevens, en misschien nog wel belangrijker, is dit model uitgerust met de Yamaha Advanced Listening Care technologie.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS