Reportage

High End Streaming Event

Een muzikaal schot in de roos!

Door Edouard Hendrix, HVT 12, december 2017

Bij het vallen van de bladeren wordt niet alleen het jachtseizoen op gang geschoten, het is eveneens de periode waarin audiofabrikanten hun primeurs op de wereld loslaten. Audioexpert in Den Bosch showde, in samenwerking met Dynaudio Benelux, de eerste muzikale jachttrofeeën. Klinkt lekker, nietwaar?

Plaats van het gebeuren? De Muzerije, ook bekend als het Jeroen Boschhuis, in het centrum van ’s-Hertogenbosch, kortweg Den Bosch. Het majestueuze pand, vlakbij de showroom van Audioexpert, deed ooit dienst als bisschoppelijk paleis en muziekschool. Vandaag is het een centrum voor amateurkunst en cultuureducatie. De geknipte locatie voor Peter van Tuyl van het door HVT als ‘Beste Hifi Winkel van Nederland 2016’ bekroonde Audioexpert om uit te pakken met een groots High-End Streaming Event.

Bossche bol met koffie

Geen hoorngeschal en blaffende honden maar een lekkere ‘tas’ koffie en een heerlijke Bossche Bol voor de vroege bezoekers. Peter van Tuyl weet hoe hij zijn gasten moet ontvangen. “Een evenement zoals dit organiseer je niet puur omwille van de verkoop”, steekt hij van wal, “maar vooral om aan onze klanten te tonen dat we ook buiten onze winkel serieus met muziek bezig zijn. Verkopen is natuurlijk belangrijk, maar in een stad als Den Bosch zijn mensen zich er niet altijd van bewust hoe goed muziek kan klinken. Van mp3 tot streaming hebben we een behoorlijke weg afgelegd, maar niet iedereen is mee op de kar gesprongen. Een evenement als dit laat mensen horen en zien wat er tegenwoordig mogelijk is. En om het luchtig te houden doen we er nog een wijnproeverij bovenop.”