Showverslag

New Music Brussels

New Music High End Innovation Salon

Door Edouard Hendrix, HVT 12, december 2016

Het grootste Belgische salon dat volledig in het teken staat van hifi en home
cinema van de bovenste plank: 38 luisterkamers, verspreid over 3 verdiepingen.
Daar waren we even zoet mee.

Op 15 en 16 oktober organiseerde New Music, de Brusselse specialist in hifi en home theatre, een groots opgezette audiovisuele show in het Courtyard-Marriott Hotel in Evere. “Voor dit salon slaan onze distributeurs en wijzelf de handen in elkaar om zowel doorwinterde als beginnende muziekliefhebbers te laten kennismaken met het nieuwste en beste materiaal op audiovisueel vlak“, legt Willy Stiers van New Music uit. “Hier ontmoeten klanten van New Music elkaar in een gezellige en ongedwongen sfeer terwijl ze naar hartenlust luisteren en kijken en, wie weet, plannen smeden voor een nieuwe aankoop. Aangezien de toegang gratis is, ondanks het luxueuze kader en het grote aanbod, is de drempel erg laag om ook kennissen en vrienden mee te brengen en warm te maken. En dat is natuurlijk precies de bedoeling”.

De primeurs

Naar goede gewoonte vielen er bij New Music meerdere primeurs te rapen. Met de Reference Gate, die deel uitmaakt van het Klipsch Stream Wireles Multi-room System, zorgde Klipsch voor een Belgische primeur. Het volstaat om de Klipsch Stream app te downloaden en de Reference Gate doet de rest om internetradio, streaming services en je gehele digitale muziekbibliotheek in alle kamers van je woning te laten weerklinken.

Kef

, dat in zee ging met het Porsche Design Team leverde drie schitterende producten af voor onderweg met Bluethooth Qualcomm aptX: de stijlvolle draagbare Gravity One speaker met Uni-Q drivers, de draadloze en waterbestendige Motion One oortjes en de Space One hoofdtelefoon met gesofisticeerde ruisonderdrukking.

Aries Cerat

liet in Brussel voor het eerst de nieuwe Concero 65 monoaural buizenversterker op de wereld los. Deze monoblokken, aangevuld met een Kassandra 2 REF DAC en Impera II Signature voorversterker, waren niet enkel een lust voor het oor maar ook voor het oog. De Symphonia Speakers, Gladius, Stentor of Contendo Reference, waren helaas niet van de partij.

Devialet

gooide hoge ogen met de Gold Phantom die, naar eigen zeggen, de beste klank ter wereld produceert. De nieuwe Gold Phantom is acht keer krachtiger dan de originele versie en blinkt uit in verfijning. Dat heeft hij onder meer te danken aan de nieuwe titantium tweeter. Ook het oog wordt verwend, want met de rose gold finish ziet de Phantom erg verfijnd uit. Het ziet er naar uit dat we van Devialet nog een en ander mogen verwachten. Onder de bezoekers werd alvast 1 exemplaar verloot.