Showverslag

Shanghai International Audio Video (SIAV) 2020 show

China weer aan de hifi-shows

Door Ward Maas, HVT 12, december 2020

De 28e editie van de Shanghai International Audio Show (SIAV) werd eerder uitgesteld vanwege de COVID-19 pandemie, en vond uiteindelijk plaats van 23 tot 25 oktober jongstleden. Aangezien de situatie in China wat beter onder controle is dan in de rest van de wereld, is dit tot op heden de enige internationale hifi-show die in 2020 heeft plaatsgevonden. De verwachtingen voor deze show waren dus hooggespannen.


De show was dit jaar groter dan ooit. Volgens de SIAV-organisator kwamen er maar liefst 22.000 bezoekers in drie dagen tijd genieten van de show en de demonstraties in 186 showrooms. De demonstratieruimtes waren verdeeld over drie internationale hotels in de voormalige Franse Concessie van Shanghai, te weten het Okura Garden Hotel Shanghai, dat de voormalige Franse Club uit 1926 heeft weten te behouden en tot op de dag van vandaag een bijzondere Art Deco sfeer uitstraalt.Daarnaast tref je het Shanghai Garden Hotel en het Jinjiang Tower Hotel.

Audio is groot in China

Tijdens het officiële gedeelte van de show gaf de heer Huang, de secretaris-generaal van de China Audio Industry Association (CAIA) toelichting op de home audiomarkt in China. Door de COVID -19 situatie waren er natuurlijk mensen voor langere tijd thuis, waardoor de bereidheid van consumenten om te investeren in het comfort van hun huis is toegenomen. Home audiosystemen maken deel uit van dit comfort en de geluidskwaliteit daarvan wordt steeds belangrijker. Als gevolg hiervan is de import en export van audioproducten uit China gestegen ten opzichte van vorig jaar, voornamelijk in het middensegment. De belangrijkste uitdaging voor home-audiodistributeurs en -detaillisten in China blijft het bieden van een betere service aan hun klanten.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS