Verslag

Audio Show Alkmaar 2020

het einde van een tijdperk

Door Christiaan Punter, HVT 4, april 2020

In het weekend van 29 Februari en 1 maart was het dan zover: de allerlaatste Audioshow in het AZ-Stadion onder leiding van Ben Hoedjes. Nadat hij eerder dit jaar al had aangegeven na 20 jaar in het vak te stoppen met Studio Alkmaar en sindsdien uitverkoop heeft, werd onlangs bekend gemaakt dat zijn betrokkenheid bij de AZ-show ook tot een einde komt. Niet dat het een makkelijke keuze was. Loslaten is toch lastig en Ben wordt er nu al een beetje weemoedig van.


Maar de keuze staat vast: Ben wil met pensioen om zodoende aan alle dingen toe te komen die steeds het veld moesten ruimen ten faveure van de winkel en de show. Hij vindt het nog steeds mooi om zaken op poten te zetten, maar als zoiets dan een tijdje loopt, dan gaat de glans er toch wel wat vanaf. Het wordt dan een herhaling van zetten. 12 jaar lang bestaat de show al. Man, wat vliegt de tijd. Oorspronkelijk begon de show met een enkele etage, maar al bij de derde editie werd er een tweede etage bij betrokken.

Niet te druk

Het was voor mij altijd een uitermate ontspannen uitstapje. Ik ben ook fan van de XFI premium audio show in Veldhoven, maar daar is het altijd zo druk en is er zoveel te zien dat ik er ook altijd wat uitgeput van raak. Dat gevoel heb ik op de AZ-show nooit gehad. Ben is dan ook de ontspannenheid zelve. 66 is hij nu maar hij zou net zo goed in de 50 kunnen zijn. Wat een fijne kerel en zeker geen typische verkoper. Als je advies nodig had dan kon ie je alles vertellen, maar altijd zonder oordeel en zonder dat het hem leek uit te maken of je nou wel of niet de knoop doorhakte.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS