Verslag

Bristol Hifi Show 2020

Welcome to Beautiful Bristol

Door Ernst Neve HVT 4, april 2020

Het was voor de derde keer dat ik mij naar deze zuidoost Engelse stad begaf om er dé dealershow van het eiland te bezoeken, te weten die van keten audio-T die dit jaar hun 50ste bestaansjaar vierde. Met stadsrechten uit grofweg het jaar 1020 overspant de Engelse geschiedenis van Bristol nu dus precies een decennium, maar er was al 300.000 jaar geleden sprake van levendigheid toen enkele Neanderthalers er het vuur uit de stenen ketsten.


Bristol is uiteindelijk bekend geworden door de handelsgeest van de bewoners en dat zal alles te maken hebben gehad met het feit dat de havenstad het perfecte vertrek- en aankomstpunt was voor avontuurlijke ondernemers. En laten we de Victoriaanse ingenieur Isambard Kingdom Brunel niet vergeten, verantwoordelijk voor de prachtige Clifton Suspension Bridge. Vandaag de dag laat ‘avontuurlijke ondernemer’ zich overigens prima vertalen naar de deelnemers en verslagleggers die de Bristol Hifi Show jaarlijks naar het Marriott Hotel lokt. Of misschien moet ik zeggen naar de bar van het Marriott Hotel, want die vormt toch de ontmoetingsplaats bij uitstek.

Vele honderden merken

De Bristol Hifi Show is een echte, authentieke hotelshow, waar de kamers en suites, veelal met een geschiedenis die net zo rijk is die van de stad zelf, ruimte bieden aan demonstraties voor het bezoekend publiek. In de kelder en op de begane grond vind je enkele ruimtes met statische displays, op het ‘terrace’ enkele grote demonstratiekamers, nog wat statische displays en die befaamde bar, en op de vier bovenliggende verdiepingen tref je ongeveer 65 hifikamertjes. Je hebt er, zeg maar, twee dagen voor nodig om al dat moois in je op te nemen en nog eens twee dagen om hetzelfde te doen met al het Engelse bier dat er vloeit. Een hele opgave dus, maar de Nederlandse delegatie slaat zich er onverdroten doorheen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.