Verslag

Copenhagen High End Audio Show

De Nordic show in wording

Door Ward Maas HVT 12, december 2019

Wie de internationale agenda voor audioshows bekijkt, kan snel bevestigen dat er nogal wat van die shows zijn. Ieder land heeft wel minstens één show die het predicaat ‘internationaal’ mag dragen. Op een dergelijke show zie je dan het legertje hifi celebrities, al dan niet zelf benoemde goeroes en journalisten rondlopen. Leuke events waar je net even meer kan horen en zien dan op de ‘gewone’ dealershows. Wat betreft het noorden van Europa zijn er wat minder, misschien wel veroorzaakt door het succes van de Duitse shows en natuurlijk ook de Audio Show in Warschau (waarover in een volgend nummer meer).


De laatste jaren echter is de Copenhagen High End doorgegroeid van een lokale show tot de Nordic show, de belangrijkste show van Scandinavië. En ja, natuurlijk zie je daar de internationale merken die je overal ziet, maar er zijn nogal wat Scandinavische merken die heel mooie producten maken en wat minder bekend zijn. Natuurlijk is Kopenhagen bekend als de Klasse D hoofdstad van de wereld. Een groot aantal firma’s zit daar zoals Icepower (voormalig B&O), Pascal (bekend in het Pro-Audio segment) en natuurlijk Purifi (die op de High End in München dit jaar een aardverschuiving veroorzaakte met hun producten). Daarnaast zijn er in Scandinavië nogal wat kleine startende firma’s die heel mooie producten hebben.

Skinbjerg Audio

Zo’n typisch voorbeeld daarvan is Skinbjerg Audio, dat netfilters liet zien die geschikt zijn voor een belasting van 25 en 50Watt. De vraag die je je direct stelt is of dat niet wat weinig is. Want de meeste netfilterproducten kunnen toch zeker een 1000W aan, als het niet meer is. Skinbjerg zegt hierover dat deze zware filters geen rekening houden met het apparaat dat aangesloten is. Afhankelijk van wat aangesloten is (de belasting) zal een filter een andere karakteristiek hebben. Het is zelfs mogelijk dat er opslingering plaatsvindt, waardoor er geen verbetering maar zelfs verslechtering kan optreden.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.