Verslag

De Audio Video Show Warschau 2019

high end show in opkomst?

Door Ward Maas en Ernst Neve HVT 1, januari 2020

Er wordt in onze redactie al jaren over gepraat, maar tot nu toe viel de Audio Video Show Warschau samen met de Audio Show iEar’. En als ware chauvinist kies je dan voor de show in eigen land. Dit jaar werd de Poolse show een weekje eerder georganiseerd, dus togen Ward en ik erop uit. De stoute wandelschoenen aan en op naar Polen dus! En niet voor niets, naar zou blijken. Een klassieke hotel audioshow, gemengd met een stadionshow met overwegend klassieke high-end. Maar ook lezingen en optredens. Verdeeld over drie locaties hebben we 550 merken in 175 ruimtes gezien. Ruim 200 deelnemers. Hoe verzin je het?


Deze show wordt zoals gezegd gehouden op drie locaties. Begonnen is de show in het Radisson Blu Sobieski hotel. Daar vind je dus een traditionele hotelshow met veel Poolse distributeurs en handelaren. De eerste indruk is niet geweldig. Je ziet er nogal wat merken waarvan je denkt, die vorm, dat product, die ken ik van andere bekende merken. Maar kijk je daar even langs, dan valt op dat het bruist van de activiteit en er voldoende onbekende merken zijn die er echt goed uitzien en ook echt goed presteren. Vooral veel buizenversterkers en veel luidsprekers. Die zijn ook in kleine series goed te bouwen en vereisen geen megafabriek om de elektronica in verplicht grote aantallen te produceren.

Koffie of Whisky?

Als rustpunt tussen het Pools gedrang vonden troffen we Neerlands’ trots Kii Audio. Tot verwondering van velen waren de akoestische maatregelen die ze moesten treffen maar bescheiden. Dat mochten ze (met veel enthousiasme) iedere keer opnieuw uitleggen. Dat wil niet zeggen dat er geen anderen waren met goed geluid. Art Loudspeakers uit Troon, Schotland ondersteunde hun Poolse dealer met een heel mooi gebalanceerde opstelling van hun nieuwste prototype. Tja, en wat te denken van een fabrikant van kabels die een setje van drie ton had liggen. Ze sponsorden de perskamer met koffie en whisky. Een sensatie. Vandaar de naam van de importeur: ZenSati. Altijd leuk de argumentatie aan te horen en daarna te beslissen of je nu juist koffie of whisky nodig had om weer op de wereld terug te keren.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.