Verslag

Golmund Suite bij PUUR AVD

Kunst & Weergave

Door John van der Veer, HVT 03, maart 2019

Onder de noemer ‘Goldmund Suite’ start PUUR Audio, Video en Domotica een serie muzikale evenementen in de Oostzaanse showroom met weergave via een Goldmund set als stralend middelpunt. 26 Januari jongstleden was de live-aftrap met celliste Maya Fridman en gitarist/componist Teis Semey. HVT was erbij en getuige van de pre-release van nieuw werk van de componist en een indrukwekkend display van wat de nieuwe generatie musici in huis heeft. Om over de bloedmooie weergave van Goldmund maar te zwijgen.


In afwachting van de skypeverbinding met Los Angeles, waar Teis Semey momenteel aan ’t toeren is en hij aan de hand van vragen van het Oostzaanse publiek een toelichting zal geven op de twee nieuwe werken die worden gepresenteerd, fungeert de Goldmund set als blikvanger. Middelpunt is de Goldmund SATYA, een actief speakersysteem, aangevuld met een Goldmund Nimesis 11 digitale voorversterker, Goldmund digitale speakerkabels, een Lumin U1 netwerk streamer, AudioQuest Diamond USB, twee Furutech Nanoflux NCF Power Cords voor beide Satya’s en Furutech Evolution Power II Power Cords voor de Nimesis 11 voorversterker en de Lumin U1.

Goldmund Suite

In de klassieke betekenis van het woord, staat suite voor een serie dansen die op muziek is gezet en waarvan de delen achter elkaar worden uitgevoerd. “Ik wil af van de korte muzikale snaps die zo vaak voor demo’s worden gebruikt. Je doet er zowel de apparatuur als de artiest geen recht mee”, aldus Robert Brijde. En in Oostzaan is de daad bij het woord gevoegd. Het werk van Maya Fridman en dat van Teis Semey zijn opgenomen en uitgebracht bij TRPTK. Over dit label is in HVT al het nodige gepubliceerd. Onder de bezielende leiding van Brendon Heinst en Luuk Meijssen wordt muziek in de eigen Utrechtse studio tot de hoogst denkbare resolutie geregistreerd. Met dit nobele feit is TRPTK het eerste label ter wereld dat rockproducties opneemt, bewerkt en publiceert op DXD niveau (32-bit/352kHz). Beide heren hebben hun opleiding muziek en technologie voltooid in de Domstad. Brendon heeft zich voor zijn Master´s Degree gefocust op de ontwikkeling van nieuwe 5.1 en 7.1 meerkanaals opname- en mastering-technieken. Voor hem staat de dynamiek centraal bij het masteren. De toepassing van compressie en limiting wordt in dit proces dan ook zoveel mogelijk vermeden. In de apparatuurlijst van de studio komen we bekende namen tegen als Merging Technologies (voor de AD/DA conversie).

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.