Verslag

Introductie DALI IO-4 en DALI IO-6

Uit bewondering voor goede muziek

Door Edouard Hendrix HVT 11, november 2019

Het gaat goed met DALI. De Deense luidsprekerfabrikant slaat de laatste tijd nieuwe wegen in. Met de draagbare en draadloze speakers, soundbars en
inbouwluidsprekers van DALI kun je alle kanten uit. Met de draadloze DALI IO-4 en IO-6 hoofdtelefoons kun je dat vanaf nu ook letterlijk nemen.


Eind september waren we te gast bij DALI Benelux, importeur en distributeur voor de Benelux van DALI, NAD en Bluesound. We maakten er kennis met DALI IO-4 en IO-6, de allereerste hoofdtelefoons van DALI. Na een warme ontvangst met koffie en Hollandse koek vertelden Ronald Wagemaker, country manager NL bij DALI Benelux, en Krestian Pederson, program manager headphones bij DALI ons alles wat we wilden weten over de nieuwelingen.

Nieuwe markten, nieuwe groeiers

“Mensen luisteren meer naar muziek dan ooit tevoren, maar de manier waarop ze dat doen is veranderd”, aldus Krestian Pederson. “Tegenwoordig voorzien smartphones en streamingdiensten in de primaire muziekbehoeften. Hierdoor is de audiomarkt grondig veranderd. Vroeger kochten we een stereo-installatie om van een kwalitatieve muziekweergave te genieten. Maar dat is nu anders. Met als resultaat dat hoofdtelefoons, draadloze luidsprekers en soundbars de enige groeiende segmenten in de audiomarkt zijn. Alleen de meest toegewijde muziekliefhebbers houden het bij traditionele hifi-sets.”

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.