Verslag

Introductie Grimm Audio MU1

Als precisie geen loze kreet mag zijn

Door Bert Oling, HVT 03, maart 2019

Gewoon een druilerige donderdag in Januari, restjes sneeuw of in goed Gronings “proeksel” op de weg. Dus alle reden om met de trein naar Eindhoven te reizen, krant en boek mee. Heerlijk laat je rijden. Na ruim 2,5 uur sta ik op het stationsplein in Eindhoven en wandel naar het van Abbemuseum waar Grimm Audio de presentatie doet van de Grimm Audio MU1 netwerkspeler.


Handjes schudden, collega’s en ander volk waren al verzameld in het restaurant. Iets na 14.00 uur betreden we het Auditorium en kan de presentatie beginnen. Behalve Eelco Grimm en Guido Tent, de initiatiefnemers van Grimm Audio, horen we van iedereen die betrokken is geweest bij het MU1 project de ins en outs van hun specifieke bijdrage. Indrukwekkende verhalen waarbij duidelijk werd dat men niet over één nacht ijs is gegaan – de ontwikkelingstijd was ruim 2 jaar. Verder werd ons duidelijk dat een ontwerp van deze klasse een meer dan holistische prestatie is: alles hangt met alles samen.

Bijzonder

Het is natuurlijk best een bijzonder fenomeen als een kleine Nederlandse fabrikant als Grimm Audio een State Of The Art product als de netwerkspeler MU1 op de markt brengt. Zeker in een markt waar allerlei spelers voor het merendeel uit het Verre Oosten de toon zetten. Vaak prijstechnisch volgens de wet van de grote aantallen, in mindere mate technologisch waar in elk geval een aantal Europese en Amerikaanse fabrikanten ook hun partijtje meespeelt. Denk alleen al aan ons vaderlandse Metrum Acoustics, toevallig of niet ook gehuisvest in Eindhoven.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.