Verslag

Introductie nieuwe KEF R-serie

Op het MATje geroepen

Door Ernst Neve, HVT 3, maart 2023

De tijd van ontwerp naar introductie is veelal op minutieuze wijze ingepland. COVID-19 heeft hier echter op een of andere manier bij vele bedrijven wel een stokje voor gestoken. Nu de ellende van de gevolgen van de coronapandemie langzaamaan minder wordt, zien bedrijven eindelijk weer kans nieuwe modellen aan het publiek te presenteren. In het geval van KEF gaat het om het uitrollen van hun Metamaterial Absorption Technology (MAT) in de verschillende series.


Waar het vorige jaar nog in het teken stond van de Blade One en het kleinere broertje Two, The Reference en niet te vergeten de LS60 met MAT, mocht ondergetekende nu afreizen naar het Tilburgse waar het KEF team in het chique Auberge du Bonheur het launch event van de nieuwe R-serie met MAT had georganiseerd. Zowel pers als KEF dealers waren opgetrommeld om aan te schuiven bij een intensief programma dat van 14.00 tot 23.00 uur duurde. Dat intensieve viel overigens wel mee, omdat de aanwezigen van 14.00 tot 18.00 uur de tijd hadden om intensief met elkander bij te praten, terwijl brand ambassador Johan Coorg verschillende sessies hostte en de aanwezigen in twee ruimtes de verschillen liet horen tussen vier modellen uit de nieuwe R-serie. Om 18.00 uur werd vervolgens de dis geserveerd om daarna volledig in de stemming te zijn voor de speciale 2 Meter Sessie van KEF-adept Jan Douwe Kroeske en Anneke van Giersbergen.

Het belang van de nieuwe R-serie

Gepositioneerd onder de Reference van KEF mogen we misschien wel stellen dat de R-serie commercieel een belangrijke serie is voor KEF. Met prijzen die lopen van 2.200 euro tot 6.500 euro per paar luidsprekers komen we in een segment van de high-end terecht dat we ‘bereikbaar’ mogen noemen. Deze serie markeert voor veel luisteraars enerzijds een punt waar de voor hen beste set in huis wordt gehaald, terwijl een andere groep juist besloten heeft zich nu echt serieus met hun hobby bezig te houden. Er is in ieder geval nog genoeg ruimte om zowel binnen de R-serie als daarboven door te groeien met series als The Reference, Blade en Muon als ultieme doel in de zoektocht naar de heilige audiograal. Aan KEF zal het niet liggen in ieder geval.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS