Verslag

Introductie Wilson Audio Sasha DAW

Eerbetoon van zoon aan vader

Door Ernst Neve, HVT 05, mei 2019

Het zal je maar overkomen. In de voetsporen treden van een beroemde vader. Dat is precies wat Daryl Wilson overkwam na het overlijden van zijn vader David. Op 26 mei 2018, om precies te zijn, verliet David A. Wilson II het aardse om één te worden met de eeuwige hemelse luidspreker en liet Daryl achter om zijn legacy voort te zetten. En dat is er nogal een.


Hoewel de meesten van ons David Wilson kennen als de grondlegger van het bedrijf Wilson Audio, liggen zijn wortels in de wetenschap. Hij was weliswaar al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in muziek en audioreproductie, zijn tweede passie was toch dierkunde en scheikunde waarin hij uiteindelijk doctoralen behaalde. Later zou hij ook nog zijn mastergraad in moleculaire biologie aan toevoegen, hetgeen hem deed belanden bij farmaceutgigant Pfizer. Diverse wetenschappelijke betrekkingen zouden hem protocollen en procedures van het wetenschappelijk onderzoek bijbrengen, vaardigheden die hem bijzonder van pas zouden komen in de zoektocht van zijn ware academische en wetenschappelijke voorliefde, die van het ontwerpen van luidsprekers.

In het bloed

Wilson Audio Specialties, zoals het bedrijf origineel heette, richtte hij in 1974 op met zijn andere liefde, namelijk die van zijn leven Sheryl Lee met wie hij uiteindelijk langer dan 66 jaar getrouwd zou zijn. Het was deze vrouw die hem er uiteindelijk toe bracht de baan te kiezen waar hij echt gelukkig van werd. Maar het zat de goede man dan ook echt in het bloed. Wat weinigen weten is dat hij met encyclopedische precisie feiten en informatie kon opslaan. Dat kwam hem dan weer goed uit toen hij mid- jaren tachtig ook nog eens te boek stond als gerespecteerd schrijver en recensent van audio-apparatuur voor enkele prominente hifi magazines uit die tijd. Zijn invalshoek en analytische manier van denken kwamen hem daarbij goed van pas.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.