Verslag

Jubileum Sound Gallery Groningen met Mark Levinson

30 jaar jong en dat vieren we

Door Bert Oling, HVT 01, januari 2019

Op weg naar Sound Gallery aan de Noorderstationsstraat 53 in Groningen reed ik op de fiets door het Noorderplantsoen en zag een oneindige hoeveelheid jong en ouder volk turend op hun mobieltjes. Waren ze ook op weg naar Sound Gallery? Was het nog niet wat vroeg? En het waren er wel heel veel… Toegegeven, in de wandelgangen had ik al gehoord dat de luistersessie van vrijdagavond heel geanimeerd was verlopen. Michael Huigen van Reference Sounds had samen met Sound Gallery’s Arthur Erenst laten horen dat hoogwaardige muziekweergave bepaald nog geen doodlopende weg is.


BDe Revel luidsprekers, aangestuurd door de elektronica van Mark Levinson hadden dat volledig aangetoond. Zo vroeg op de zaterdagmorgen hoopte ik op een soort privédemo, maar al die mensen… Gelukkig voor mij waren ze op weg naar iets anders. Arthur Erenst begroette me zoals oude kennissen elkaar begroeten. Tenslotte kennen we elkaar al zo’n dikke 30 jaar als collega. Diezelfde hartelijke begroeting viel mij ten deel door Michael Huigen, die dit weekend met zijn mooie spullen bij Sound Gallery de show stal. Jas uit, bril schoon, Arthur’s echtgenote voorzag mij van koffie en een jubileumgebakje.

Vooral over de toekomst

Het moet gezegd, Arthur heeft nog steeds een bijna jaloersmakende dynamiek, ondanks het feit dat de afgelopen jaren (Sound Gallery bestaat precies 30 jaar) vast ook lichamelijk hun tol hebben geëist. Enthousiast vertelt hij over het verleden, maar vooral over het heden en de toekomst. Ons vraaggesprek krijgt de vorm van: ik roep een woord, Arthur brandt los in feiten, meningen en anekdotes. Heerlijk, eens een keer weer wat anders dan iemand waar je de woorden uit moet trekken of waarbij de antwoorden beperkt blijven tot monosyllaben of het herhalen van de vraag.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.