Verslag

Nieuwjaarsshow Rhapsody

Alleen het beste is goed genoeg

Door Ernst Neve HVT 2, febuari 2020

Als de vleesgeworden high end ziener Harry van Dalen zelf je uitnodigt voor een intiem samenkomen en je beseft je dat het op een paar kleine omhelzingen (huggings) uiteindelijk gaat om de belevenis van een superset in de setting van een nieuwjaarsviering, dan is nee zeggen natuurlijk geen optie en maak je ruimte in je agenda. Wat anders?


Dat is dan ook precies wat er gebeurde toen Rhapsody’s ziener en zijn kompaan Michael mij ergens voor de kerst vroegen een hapje en een drankje te komen doen in hun bescheiden muziekvilla in het Hilversumse. Hun “hee jongen!” voelt al zo hartverwarmend en verwelkomend dat je wel heel sterk in de schoenen moet staan om dat te weerstaan. Het is dan ook een pure bonus dat je hoogstwaarschijnlijk getuige gaat zijn van het weerklinken van een superset in hun grote luisterkamer. Ik was dan ook allerminst verwonderd toen ik op 3 januari jongstleden tegen vijf uur in de namiddag aldaar niet alleen een menigte muziekliefhebbers aantrof, maar ook een stel Zellaton luidsprekers waar je U tegen zegt. Om maar te zwijgen van de Döhmann draaitafel met Schreuder toonarm en Fuuga element, Alieno buizen voor- en eindversterking en Schnerzinger field protection sjabizzels. Enkele trossen AudioQuest werden ingezet om de signalen van hot naar het te transporteren. Naar eigen zeggen het ultieme Rhapsody hifi-setje.

De perfecte hugger

Een bescheiden groep intimi was me reeds voorgegaan en had al plaatsgenomen op de front-row seats, waardoor ik besloot de eerste muziek-vibes tot me te nemen aan de zijlijn en onder het genot van een glaasje bubbels. Dat kon natuurlijk niet na de eerste huggings in ontvangst te hebben genomen. Ik kan me geen plek voorstellen waar je je nog welkomer voelt, dan bij Rhapsody. Tenminste, op uitnodiging dan. Cheers zou er nog een hele kluif aan hebben gehad. Maar ja, dat was TV. En honderd jaar geleden. Terug naar de huggings. Dat kunnen ze daar goed. Harry oefent de perfecte hug al decennia en Michael blijkt een waardig Padewan. Gelukkig kon ik stoom afblazen met het genoemde glaasje, dat al snel werd opgevolgd door een tweede. Laat ik zeggen dat de stemming er al snel en stevig inzat.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.