Verslag

Opening iEar’ Amsterdam

i(h)Ear’ quality

Door Mabel Neve, HVT 03, maart 2019

Een waanzinnig belangrijk onderdeel van de hifi wereld is het onderhouden van contacten met iedereen waarmee je ook maar iets te maken kan hebben. Als ik bij Neve senior op bezoek ben, verbaas ik me er elke keer opnieuw over hoe lang hij zit te bellen. En de helft van de tijd gaat het dan ook niet eens echt ergens over! Maar het maakt dat de hele club ook een gezellige groep mensen is, iets wat op zich valt te begrijpen. Ze houden natuurlijk allemaal van het goede leven, inclusief goede muziek. Zelf ken ik nog niet heel veel mensen binnen het wereldje, maar eens in de zoveel tijd word ik op pad gestuurd, voor een deel om artikelen over evenementen te kunnen schrijven, en voor een deel om het wereldje te leren kennen. De feestelijke opening van de nieuwe iEar’ winkel in de Beethovenstraat in Amsterdam was een perfecte combinatie. De winkel was al enige tijd open om spullen te kopen, maar is sinds 24 januari ook écht een deel van het wereldje.


Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan deze winkel is dat het zo heerlijk dichtbij is voor mij. Hierdoor ben ik er best vaak even langs gelopen om door de ramen te turen, en heb ik het dus ook gezien toen alles nog ge- en verbouwd werd. En jeetje wat een winkel is er van gemaakt! Zodra je binnenloopt word je overweldigd door een combinatie van een chique winkel, waar je toch ook heel relaxed kunt luisteren. In eerste instantie lijkt het klein, helemaal niet verrassend zo midden in Amsterdam. Maar wat ik niet door de ramen had kunnen zien is dat er ook een beneden is… én een boven! Beneden waan je je in een home-cinema, en boven zijn de serieuze luisterruimtes. Op de begane grond kan je ook lekker zitten en luisteren, maar daar zou je natuurlijk kunnen worden afgeleid.

Wijntje, speakertje, enzovoorts

De eigenaar van iEar’, Freek van Ham, en zijn Amsterdamse toeverlaat, Marc Bosman, geven ook direct een heel welkome indruk. Wijntje hier, kletspraatje daar, het is een aangename ervaring. Afgezien van dat het er binnen allemaal prachtig en strak uitziet, is de winkel ook op een heel vette locatie gevestigd. Bijna in het centrum van Amsterdam, maar niet te diep zodat je er wel gewoon met de auto kan komen. Niet onhandig, als je bijvoorbeeld een grote speaker moet ophalen of van ver komt. Ik heb me namelijk laten vertellen dat de eerste iEar’ winkel – in Tilburg – niet alleen populair was onder mensen uit omstreken. Mensen kwamen vaak uit de randstad en nog noordelijker. Heel fijn dat er zulke trouwe klanten zijn, en die worden nu dan beloond met een winkel meer in de buurt!

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.