Verslag

Praag Audio Video Show 2020

High end hotelshow met een extraatje

Door Ward Maas, HVT 4, april 2020

Van 28 februari tot en met 1 maart werd in het Don Giovanni hotel in Praag de zesde Praag Audio Video Show gehouden. Door de goede openbaarvervoerverbindingen sta je in een mum van tijd voor een hotel waarvan de architectonische kwaliteiten nogal dubieus zijn, maar waar het aanbod aan luisterruimtes van klein tot groot prima geschikt is om een klassieke hotel audioshow te houden.
Het enorme Mozartbeeld aan de ingang hebben we maar even genegeerd, maar muzikaal was alles (op de show dan) prima in orde.


Maar liefst 267 merken waren vertegenwoordigd. Waar direct moet worden gezegd dat het aandeel video beperkt bleef tot een aantal, weliswaar mooie, home theateropstellingen. Het is leuk om te ervaren dat op zo’n niet-Nederlandse show op veel audio-aspecten de nadruk net even iets anders wordt gelegd. Blijkbaar staan mains conditioners nogal in de belangstelling in Tsjechië. Het Duitse Mudra Akustik demonstreerde uitgebreid de kwaliteiten van de complete range producten Een merk als het Tsjechische GMG met zijn XBLOCKER en Harmonic Hammer 3000P biedt producten aan die ondanks de wat bombastische naamgeving gewoon erg mooi opgebouwd zijn. Ook RDacoustic benadrukte het belang van goede netspanning met hun EMI neutralizer.

The Passion

Nu is Tsjechië één van die landen waar voor veel bekende merken de ontwikkeling en productie wordt gedaan. Dus eigenlijk hoef je er niet verbaasd over te zijn dat er een paar firma’s is dat met verrassend volwassen producten voor de dag komt. AQ (Acoustic Quality) is zo’n firma. Naast het OEM werk beschikken ze over eigen producten die de hele wereld over gaan, maar in Nederland onbekend zijn. De AQ Passion en het kleinere broertje de AQ Passion Teen lieten een bijzonder goede indruk achter. Op de stand was ook ruimte gemaakt voor de WRS MM2 active desktop luidsprekertjes die opgebouwd zijn uit gefreesd en gestapeld multiplex,waardoor een bijzonder stijve constructie ontstaat. Klein als ze zijn, klonken ze verrassend fris.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS