Verslag

Steeds meer Roon Service

Presentatie in de Wisseloordstudio’s

Door Menno Bonnema, HVT 7/8, juli/augustus 2017

Terwijl in de ‘gewone’ wereld Spotify als muziekaanbieder een enorme vlucht heeft genomen, is er bij de high end liefhebbers van muziek al een tijdje een andere hype gaande die luistert naar de naam Roon. De combinatie van uitstekende software met een prettig werkende bibliotheekbeheer heeft in korte tijd veel fans onder hifi-liefhebbers opgeleverd. Sales en Marketing vicepresident van Roon Labs Steve Silberman kwam onlangs de verzamelde Nederlandse audiopers bijpraten over de laatste stand van zaken en ontwikkelingen rond Roon.

Waar kan je een presentatie over high end muziekapplicaties nu het beste geven? Wat dacht je van de roemruchte Wisseloordstudio’s in Hilversum? Dat was de plek waar de gezamenlijke audiopers op 17 mei was uitgenodigd om bij te praten over Roon. Die uitnodiging kwam overigens van Dali Benelux, importeur van merken als NAD en Bluesound. Dali nodigde op haar beurt Sales en Marketing vicepresident van Roon Labs Steve Silberman zelf uit om naar Nederland te komen. Hij was het die de muziekpers over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen rond Roon kwam inlichten.

Wisseloord

Zoals Dali het zo mooi uitdrukt in haar persbericht: “Geluidskwaliteit wordt voor een groeiende groep consumenten gelukkig weer steeds belangrijker; het ‘MP3 juk’ is zo goed als afgeworpen.” Kijk, dat zijn natuurlijk de woorden die we graag horen bij HVT. Sterker nog: daar doen we het allemaal voor, het ‘’opvoeden” van de muziekliefhebber om hem of haar de informatie te bieden die tot de beste muziekervaring kan leiden in de best mogelijke kwaliteit. Zo’n ‘beste muziekervaring’ kun je met gemak opdoen in de Wisseloordstudio’s in Hilversum. Maken de portretten hangend in de gang van artiesten die allemaal al hier hebben opgenomen (van Anouk tot The Rolling Stones) al veel indruk, de akoestiek in de ontvangstruimte is bijna ongekend. Maar goed, we moeten natuurlijk wel kritisch blijven. Waarom organiseert Dali dit event met en voor Roon? NAD en Bluesound hebben beiden voldoende aan boord om zelf uitstekend voor de dag te komen, inclusief bedieningsapp. Toch gelooft deze partij heilig in Roon, getuige ook dat onlangs alle genoemde apparaten nu Roon-ready op de markt komen. Wat maakt Roon zo speciaal? Roon Lab’s Steve Silberman mag het ons nog eens uitleggen.