Verslag

Verslag Alpha High End Britain Show

The Show Must Go On

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2020

Dat muziek een positieve invloed heeft op onze fysieke en mentale gezondheid, is wetenschappelijk bewezen. Geen wonder dat we de voorbije weken, waarin we als gevolg van de coronapandemie in ons kot moesten blijven, soelaas vonden bij onze muzieksets en favoriete albums. En toch waren we er als de kippen bij om bij de heropening van de winkels in te gaan op de uitnodiging van Alpha High End voor de ‘Britain Show’. Ja, beste Nederlandse vrienden, in België waren alle winkels tot 11 mei gesloten. De cafés zelfs nog langer.


Ook bij Alpha High End waren ze er als de kippen bij. Eindelijk kon de al in februari aangekondigde ‘Britain Show’ doorgaan. Een zorgvuldig samengestelde show met top producten van Britse makelij. Met in de hoofdrollen Chord en PMC. Een mens zou voor minder uit zijn kot komen. “Alles stond al wekenlang klaar om te demonstreren” lacht Sammy van Alpha High End als hij ons verwelkomt in Brasschaat, “maar zoals het spreekwoord zegt, ‘A mentsh tracht un Got lacht’. Vrij vertaald ‘de mens wikt, maar God beschikt’. Het zou zonde geweest zijn moest niemand van deze prachtige set genoten kunnen hebben.”

VPI-show

Na een grondige ontsmetting van de handen en met een mondkapje op, namen we plaats in de grote luisterruimte. Met een keurige afstand tussen de weinige stoeltjes zodat we elkaar niet in gevaar konden brengen. Alsof het een evenement betrof voor een select publiek. “Geen VIP-show maar een VPI, een Very Private Initiative”, lacht Chris van Alpha High End.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS