Verslag

Verslag High End Show Kopenhagen

De ‘Copenhagen High End Show 2018’, bekend maakt bemind

Door Ward Maas, HVT 12, december 2018

Denemarken is natuurlijk al heel lang bekend onder de hifi-liefhebbers. Merknamen zoals Gryphon, Dali, Dynaudio, Densen, Vitus en Gato zijn minstens bekend van horen zeggen, maar op een of andere manier zijn deze producten vaak wat onderbelicht. De ‘Copenhagen High End Show’ gaf de gelegenheid eens wat meer aandacht te geven aan een aantal heel innovatieve fabrikanten dat tot onze aangename verassing ten onrechte weinig bekend is.


De ‘Copenhagen High End Show’ is de opvolger van de ‘Hifi and Surround Show’ die in 1992 in een hotel in Copenhagen startte. Met de naamverandering en een locatieverandering geeft de organisator van de show duidelijk aan dat hij de show naar een hoger plan wil tillen. De ambitie is de High End Show van Scandinavië te worden. De show wordt gehouden in het Clarion hotel dat aan het vliegveld in Kopenhagen ligt. Dit vliegveld is bijzonder goed te bereiken met het openbaar vervoer. Koppel dat aan de luxe uitstraling van het hotel en luisterruimtes in alle afmetingen en de ingrediënten voor een succesvolle show zijn aanwezig. Erg goed om te zien was dat dit geen grijze en/of kale hoofden show was, maar dat het publiek duidelijk jonger was dan ik op menig show heb gezien!

Fraai

Wanneer een merk niet echt bekend is, heb je al gauw de neiging het te onderschatten. De eerste verrassing was voor mij het merk Densen. Niet alleen presenteerde Densen een opvallend grote lijn aan producten die er gewoon cool uitzagen. Kijk je wat beter, dan zie je dat Densen heel eigenzinnige opvattingen heeft over hoe een product eruit moet zien en hoe het moet klinken. De wijze waarop Densen met overall versterker feedback omgaat (niet) is een van de voorbeelden. De opvattingen van directeur Thomas Sillesen zijn in alle aspecten van de Densen producten zichtbaar, maar vooral hoorbaar. Op de show werd de nieuwe B180 integrated amp (150W 8?, 300W 4?) gepresenteerd. Tijdens de demonstratie met de Triangle Magellan Grande Concert speakers was deze B180 duidelijk in control. Fraai!

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.