Verslag

Verslag Panasonic Convention 2019

Verbluffend Panasonic

Door Ernst Neve, HVT 05, mei 2019

Panasonic is voor ons geen onbekende. We kennen ze van hun prachtige TV’s, fotocamera’s en audioapparatuur. Laten we ook het merk Technics niet vergeten, dat eveneens onder de paraplu van de Panasonic Corporation valt. Zoals ieder jaar het geval is, werd ik recentelijk weer uitgenodigd voor de presentaties van hun nieuwe producten.


Daardoor weet ik inmiddels van het bestaan van Panasonic baardrimmers, magnetrons, slow juicers en broodbakmachines, producten waarover honderduit werd verteld door de vele aanwezige productspecialisten die opgetrommeld waren op deze Panasonic Conference. Plaats delict was deze keer Frankfurt en de opkomst van het journaille was weer enorm. Van over de gehele wereld waren zij weer toegestroomd. Er waren dit jaar een paar interessante trends waar te nemen, die allemaal met kwaliteit van product en leven te maken hadden, door Panasonic gevat onder vijf noemers, te weten feel, smell, see, hear en taste. De samensmelting van onze zintuigen in productgroepen. Van see en hear wisten we het wel, echter op het gebied van feel, smell en taste heeft het Japanse merk ook nog het een en ander in huis.

To boldly go where no baardtrimmer has gone before

Zo ben ik erachter gekomen dat de baardtrimmer tegenwoordig is geëvolueerd in een apparaat dat kan komen op plekken waar geen ander apparaat eerder is geweest (vandaar de slip of the pen in de inleiding), dat slow juicers echt heerlijk en vooral eerlijk sap produceren en broodbakmachines echt goed brood kunnen maken. Voor mij echt nieuwe informatie en, op de eerste producten na, ook nog eens lekker. Magnetrons zijn trouwens nog steeds magnetrons. Althans in mijn optiek. Daarna werd de tour voor mij steeds relevanter.

Van alle markten thuis

De presentatie van de laatste generatie camera’s en lenzen gaf aan dat Panasonic op dit vlak een grote speler is. De link van Panasonic en Technics werd nog eens duidelijk bij het aanschouwen van de prachtige hifi-apparatuur en natuurlijk de laatste versies van de DJ klassieker onder de draaitafel, de SL-1210. Hilarisch blijven de karaokesystemen die tevens dienstdoen als lichtorgel. Gezien onze Calvijnse, of in ieder geval nuchtere inborst zie ik deze pracht en praal hier niet snel succesvol worden. Maar ja, dat dacht ik ook van André Hazes in de tijd dat hij nog op bruiloften en partijen zong, ook na de BVO’tjes.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.