Verslag

Zwitserse Show bij Alpha High End

Gruezi, the Swiss high end show

Door Edouard Hendrix, HVT 6, juni 2022

Het is nog maar enkele weken geleden dat we te gast waren bij Alpha High End voor de befaamde Cost is No Object Show. En zie, het was alweer feest. Op 30 april en 1 mei bij Alpha High End in Brasschaat, op 8 en 9 mei in Brussel. Een luisterfeest waar Zwitserse high end merken de show stalen: Goldmund, PIEGA en Suisse Cable. Geen nobele onbekenden maar evenmin merken die je bij de eerste de beste hifi dealer aantreft. Materiaal voor fijnproevers, zoals een heerlijke Zwitserse raclette.


Goldmund
Goldmund is het nieuwste merk in het portfolio van Alpha High End. Het Zwitsere merk was jammer genoeg lange tijd onbeschikbaar in de Benelux. Dank zij Robert Brijde, co-owner van PUUR audio, video & domotica en distributeur voor de Benelux is daar gelukkig verandering in gekomen. Goldmund ontwikkelt al bijna veertig jaar audiovisuele apparatuur op het hoogste niveau en maakte furore met mythische producten zoals de Reference draaitafel, de Apologue draadloze luidsprekers en de Telos eindversterkers. Toonbeelden van Zwitsers vakmanschap voor veeleisende klanten die hoge verwachtingen stellen. Samadhi, Satya, Prana en Metis MKII. In het assortiment van Goldmund vind je vier active wireless speaker systems. De gigantische Samadhi, de nog altijd aanzienlijke Satya en de kleinere Prana. De speakers worden gekenmerkt door het zwarte metalen frame waarin twee modules opgehangen worden. In die gescheiden modules huizen niet alleen luidsprekers maar ook alle elektronica zoals versterking en D/A-conversie die nodig zijn om het systeem actief en draadloos te maken. Meer dan een Goldmund USB dongle en een streamer heb je niet nodig om muziek te maken. Als je ook andere muziekbronnen, zoals een cd-loopwerk of een platendraaier wil gebruiken, moet je natuurlijk wel een preamp inzetten. De kleinste Goldmund, de Metis MKII is een elegante bookshelf speaker. Vergis je niet, ook de Metis MKII is een volwaardig draadloos, actief luidsprekersysteem. Bedoeld voor muziekliefhebbers die in hun lifestyle omgeving geen stapel muziekapparatuur en kabels willen.

e

Telos & Mimesis

Hobbyisten die liever zelf een muzieksysteem samenstellen, kunnen bij Goldmund kiezen uit de krachtige Telos 590 NextGen II en de Telos 7 NextGen integrated amps. Daarnaast zijn er ook nog de indrukwekkende Telos 440 Mono Amp, de Telos 300 Stereo power amp en de Mimesis 37S NextGen pre amp. Omdat Goldmund uitsluitend actieve luidsprekersystemen bouwt, ben je met de Telos & Mimesis modellen aangewezen op speakers van andere merken. Wat op zich natuurlijk geen probleem is. Denk bij voorbeeld aan PIEGA, het gereputeerde Zwitsere merk dat niet geheel toevallig deel uitmaakte van de Zwitserse show bij Alpha.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS