Voorbeschouwing

Audio Show iEar’ 2018

Een inkoppertje…

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2018

Het is een hifi evenement dat inmiddels zijn weerga niet kent. De Audio Show iEar’. Het wordt het vierde opeenvolgende jaar en de derde keer dat het evenement in het Willem II stadion plaats zal vinden. Onder het motto ‘Never change a winning horse’ wordt in het Tilburgse stadion door Freek van Ham en de zijnen weer de bal op de stip gelegd om plaats te bieden aan zijn team dat voor de gelegenheid is uitgebreid naar ruim zestig spelers, die gezamenlijk bijna honderd van de meest gerenommeerde topmerken die de high-end/hifi rijk is aan het publiek komen presenteren.


De grootste dealershow van West-Europa, misschien wel heel Europa. Dat is de Audio Show iEar’. Alle deelnemers zullen zich voor de gelegenheid als één team achter iEar’ scharen en laten zien hoe een echte hifi show eruit hoort te zien. Wie daarvan profiteert bent u, de consument, onze lezer, de liefhebber. Want daar doen we het uiteindelijk voor. Ik besluit met de introductie van een greep uit het deelnemersveld en wens u veel plezier tijdens deze prachtige dagen.

Audio Show iEar’ 2018
Zaterdag 17 & zondag 18 november 2018
Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Willem II stadion Tilburg
Ruim 60 fabrikanten in 30 luisterruimtes
Diverse productintroducties & speciale gasten
Entree gratis, gratis ruime parkeergelegenheid, gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en het Willem II stadion

GP Acoustics

Ruimtes: PR (begane grond), MP + SB (1e verdieping) en S3 (2e verdieping)

GP Acoustics is de importeur van het Noorse elektronicamerk Hegel en de Britse speakerfabrikant KEF. Deze laatste mag gerekend worden tot de absolute top van de hifi-wereld. Met ruim 50 jaar aan innovatie en uitmuntendheid in hifi luidspreker-engineering. Naast de diverse demo’s van de iconische Blade en LS50 zal ook de compleet nieuwe R serie en LSX gepresenteerd worden door de KEF brand ambassador Johan Coorg. Hegel zal worden vertegenwoordigd door Anders Ertzeid die de nieuwste telg uit hun uitmuntende versterkerlijn zal presenteren: de Hegel H590!

Merkenpakket: KEF, Hegel
Demonstratieruimte(s): Introducties: KEF R series, KEF LSX, Hegel H590
Special guests: Iris Hond, Johan Coorg, Anders Ertzeid, Jack Oclee-Brown
KEF is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement

DALI Benelux

Ruimte: Z1 (1e verdieping)

Zoals de naam al doet vermoeden zijn zij de importeur van DALI luidsprekers en daarnaast ook van de merken NAD en het streaming audio merk Bluesound. Stuk voor stuk allemaal prachtige producten die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Het pakket van DALI luidsprekers biedt voor iedereen iets moois; van passief tot actief van instap tot high-end. Dat geldt dito voor de audio componenten van NAD waarvan de prachtige Bluesound streaming deel uit maakt of kan uitmaken.

Merkenpakket: Bluesound, DALI, NAD
Introducties: NAD C568, Bluesound Gen 2i series, DALI Oberon
Special guest: John van der Veer

IDC Klaassen

Ruimte: S5 (2e verdieping)

We willen allemaal optimaal genieten van onze mooie hifi-set, maar vergeten veelal de stroomvoorziening aan te pakken. Het stroomnetwerk is vaak vervuild en dit heeft negatieve gevolgen voor je mooie beeld en geluidsinstallatie. Een power-cleaning product van IsoTek zorgt voor een verrassend grote upgrade. Nieuwsgierig? Kom dan naar de demo van IsoTek.

Merkenpakket: IsoTek, Fink
Introducties: IsoTek nieuw gamma, Fink Borg
Special guest: Keith Martin

HNNY Benelux

Ruimtes: S15 + A8 (2e verdieping)

Een importeur die zijn sporen in audioland ruimschoots heeft verdiend en importeur is van REL, Van den Hul, Ortofon en haar laatste aanwinst Fyne Audio. Een kwalitatief mooi luidsprekermerk waarvan er diverse demo’s bij te wonen zijn. De nieuwe REL HT subwoofers zullen zeker ook niet ontbreken. Veel aandacht aan het fenomeen draaitafel met merken als Merrill, Mo-Fi en New Horizon.

Merkenpakket: Fyne Audio, REL, Van den Hul, Ortofon, Merrill, Mo-Fi, New Horizon
Introducties: Fyne Audio 500 series

Servi-Q

Ruimte: A3 (2e verdieping)

ELAC en Advance Paris zijn stuk voor stuk mooie merken die in het pakket van deze importeur te vinden zijn. ELAC levert verbluffende prestaties en uitstekend vakmanschap. Een zeer innovatieve fabrikant, die als één van de weinigen zelf luidspreker drivers ontwikkelt en produceert. ELAC, the life of sound. Advance Paris is een Frans producent van topklasse producten die bereikbaar zijn voor iedereen.
Laat je verrassen door deze prachtige merken!

Merkenpakket: ELAC, Advance Paris,
Cocktail Audio
Introducties: ELAC Navis

Smart Audio

Ruimtes: N4 (1e verdieping) en S2 (2e verdieping)

Smart Audio is de importeur van o.a. het Franse luidsprekermerk Focal, Bij iEar’ zijn we grote fans van deze luidsprekerfabrikant en voeren daarom alle luidsprekerlijnen die deze Franse producent fabriceert. Bij iEar’ kunnen alle modellijnen worden beluisterd, waaronder ook exclusief voor Nederland de absolute toplijn, de Utopia serie. De vorig jaar geïntroduceerde Kanta ontving veel lof bij het grote publiek en kreeg recent ook een EISA Award, dit jaar is de uitbreiding in de serie te beluisteren op de show. Maar bezoek ook de aparte Focal hoofdtelefoonruimte. Focal levert namelijk een zeer volwassen lijn aan hoofdtelefoons en daar komt dit jaar weer een nieuw model bij!

Merkenpakket: Focal, Inakustik, Micromega, Electrocompaniet
Introducties: Focal Kanta 1 & 3, Focal Elegia
Focal is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement

Monitor Audio Nederland

Ruimte: S12 (2e verdieping)

Monitor Audio is een Brits Hifi-merk dat al meer dan 40 jaar staat voor onovertroffen geluidskwaliteit. Het richt zich uitsluitend op hoogwaardige speakers voor zowel muziek als home-theater weergave. Zij hebben zich tot doel gesteld om met de modernste materialen de meest optimale weergave te realiseren. Prachtig afgewerkte en goed klinkende luidsprekers in zowel de Bronze, Silver als Gold-lijn maken het een zeer populair merk. Daarnaast voert Monitor Audio Nederland ook de import van Transrotor, high-end draaitafels voor de echte liefhebber!
Merkenpakket: Monitor Audio, Transrotor, Roksan, WireWorld, Gallo Acoustics, Watson’s
Special guest: Jeremy Brown

Dynaudio Benelux

uimtes: Z3 (1e verdieping) en S17 (2e verdieping)

Dynaudio is een toonaangevend producent van handgemaakte high-end luidsprekers. Dynaudio’s missie is simpelweg het creëren van het best mogelijke geluid. Dit betekent muziek en geluid reproduceren die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke ervaring liggen. De Deense audiofabrikant gelooft in hun producten en in zichzelf en zo wordt de beste geluidskwaliteit behaald. Elke dag, altijd. Deze editie introduceren zij van de nieuwe Confidence series. Ook is er ruim de aandacht voor het streaming merk Auralic waarvoor Dynaudio Benelux de vertegenwoordiging heeft. Het assortiment van dit prachtige en hoogwaardige merk is onlangs uitgebreid met diverse high-end spelers.

Merkenpakket: Dynaudio, Auralic
Introducties: Dynaudio Confidence serie, Auralic G series
Special guest: Roland Hoffmann
Dynaudio is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement

Latham Audio

Ruimtes: Z3 (1e verdieping) en S16 (2e verdieping)

De missie van de Britse producent Naim Audio is je mee te slepen in de muziek – alsof je in dezelfde ruimte bent als de artiest. Let the voice of Naim take you inside the Music! Dat is ze zeker gelukt en te merken aan de populaire en kwalitatief uitstekende Uniti serie! Al vele jaren geleden werd begonnen aan de ontwikkeling van het streaming audio platform en bijbehorende streaming audiospelers en speakers. Dit met groot succes, want Naim is al geruime tijd toonaangevend in de high-end streaming audio. De nieuwe audiostreamers zullen door Latham gepresenteerd worden. Werkelijk een lust voor oor en oog!

Merkenpakket: Naim Audio, Neat, Clic
Introducties: Naim ND5 XS 2, NDX 2, ND555 streamers
Special guest: Mark Raggett

PAI Audio Video

Ruimte: S0 (2e verdieping)

PAI Audio Video is de importeur van Primare, Audio Physic en Creaktiv. Het Zweedse Primare produceert sinds de jaren tachtig audioapparatuur en houdt ervan om te blijven innoveren. Dat geldt ook voor streaming audio wat in de in 2017 geïntroduceerde Klasse-D versterking is terug te vinden. Zuilspeaker, boekenplankmodel of center: een luidspreker van Audio Physic heeft duidelijk een meerwaarde en zal vele jaren een lach op je gezicht toveren. Het is dan ook logisch dat het bedrijf al 30 jaar luidsprekers ontwikkelt in lijn met zijn motto: no loss of fine detail. De combinatie van beide merken is fantastisch en verdient je luisterend oor. Plaatsing van al dat moois kan in de eveneens zeer fraaie audioracks van het Duitse Creaktiv.

Merkenpakket: Primare, Audio Physic, Creaktiv
Introducties: Audio Physic Classic,
Primare i15 series
Special guest: Siemen Algra

B&W Group

Ruimtes: Z2 (1e verdieping) en S11 (2e verdieping)

Bowers & Wilkins is een fenomeen op het gebied van audio en heeft een prachtig assortiment. Toen John Bowers in 1966 Bowers & Wilkins oprichtte, had hij slechts één simpele visie: een luidspreker ontwerpen die niets aan de muziek toevoegt, noch iets weglaat. Een eerlijke en natuurlijke geluidsreproductie. Zijn visie is nog steeds de basis van een van de meest succesvolle luidsprekermerken in de geschiedenis. Naast de inmiddels bekende 700 serie en de iconische 800 Diamond serie, wordt ook de nieuwe 600 serie gepresenteerd.

Merkenpakket: Bowers & Wilkins, Rotel
Introducties: Bowers & Wilkins 600 series, Rotel 14 series uitbreidingen
Bowers & Wilkins is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement

AudioQuest

Ruimte(s): S6 + A6 (2e verdieping)

AudioQuest is de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige audio & video kabels en al jaren een begrip onder hifi-liefhebbers. Zij richten zich volledig op de verkoop van kabels en accessoires voor het koppelen van audio- en beeldapparatuur. Zowel beginnende als gevorderde audiofielen vinden in het productaanbod de juiste kabels om hun volledige set mee aan te sluiten. Ook in de wereld van stroomvoorziening laat AudioQuest zich gelden door de aanwezigheid netfilters en power cords. Dit zorgt voor meer dynamiek, detail en elimineert ruis. Tijdens de Audio Show iEar’ zal hier ruimschoots aandacht aan besteed worden!

Merkenpakket: AudioQuest
Introducties: AudioQuest Energy products
Special guest: Garth Powell

Yamaha Music

Ruimte: A5 (2e verdieping)

Dit Japanse bedrijf is sinds meer dan drie decennia één van de populairste en meest innovatieve fabrikanten van home audio componenten. In de afgelopen jaren heeft Yamaha gewerkt aan de creatie van de nieuwe generatie home (cinema) entertainment. Het merk biedt nu een breed scala producten voor elke beurs en naar elke smaak. Ook op het gebied van streaming audio zijn de Yamaha mannen al jaren erg actief hetgeen blijkt uit de vele modellen multiroom speakers. Ze hebben hiervoor een eigen standaard ontwikkeld, geheten: MusicCast.

Merkenpakket: Yamaha
Introducties: Yamaha 5000 series,
Yamaha MusicCast
Special guest: Michael Geise
Yamaha is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement

Terrason Audio

Ruimte: SH (begane grond)

Importeur van Mola Mola, Vivid Audio, Arcam, Audeze, Pear Audio en Questyle. Het in 2012 opgerichte Groningse Mola Mola is het resultaat van de samenwerking tussen Bruno Putzeys en Jan-Peter Van Amerongen en hun wens om elektronica te bieden met een extreem geavanceerd technologieniveau. De elektronica wordt gemaakt in Nederland en ontworpen door Bruno Putzeys, één van de meest getalenteerde technici ter wereld. Het in Zuid-Afrika gevestigde Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag en Laurence Dickie en is een fabrikant van innovatieve, toonaangevende high end luidsprekers. Laat je verrassen en woon de demonstratie bij!

Merkenpakket: Vivid Audio, Arcam,
Mola Mola, Audeze, Pear Audio, Questyle
Introducties: Vivid Audio Kaya, Mola Mola Tambaqui
Special guest: Laurence Dickie

Savor Audio

Ruimte: N2 (1e verdieping)

De importeur van McIntosh en Sonus faber zal diverse demonstraties geven met deze iconische producten. Weinig merken spreken meer tot de verbeelding van de muziek-, film- en hifiliefhebber dan het Amerikaanse McIntosh Laboratory. Al sinds de oprichting van het merk ontwerpt en produceert het merk uiterst hoogwaardige producten met een uniek en herkenbaar uiterlijk. De belangrijkste eigenschap wellicht van elk McIntosh product is muzikaal genot, die de eigenaar gerust aan de volgende generatie over kan dragen. Het zal niet voor het eerst zijn! Het Italiaanse Sonus faber produceert van meet af aan luidsprekers met een onderscheidend uiterlijk en altijd met een uitzonderlijke en natuurlijke weergave… en prachtige Italiaanse designerkwaliteit.

Merkenpakket: McIntosh, Sonus faber
Introducties: Sonus faber Sonetto, diverse McIntosh modellen

Armour Home

Ruimte(s): S7/8 (2e verdieping)

Armour Home is onder meer leverancier van het relatief jonge speakermerk Q Acoustics. Opgericht in 2006 door experts in de audio-industrie en inmiddels al meerdere malen bekroond. Het opmerkelijke succes van dit merk is het resultaat van een doelgerichte focus op geluidstechniek en inspirerend design. Inmiddels hebben zij een pakket audiofiele luidsprekers voor hifi en home cinema, medialuidsprekers voor een verbeterd schermgeluid en inbouw luidsprekers.

Merkenpakket: Q Acoustics, QED
Introducties: Q Acoustics Concept 300

Sennheiser

Ruimte: S4 (2e verdieping)

Sennheiser is één van de meest toonaangevende fabrikanten van hoofdtelefoons en in-ears. Zij staan bekend om hun hoge geluidskwaliteit en duurzame ontwerp. Een hoofdtelefoon van Sennheiser staat garant voor ultieme geluidsbeleving. Je oren zijn in goede handen, of je nu onderweg bent, of lekker op de bank ligt bij je installatie. Er zullen demo’s gegeven worden met diverse hoofdtelefoons waaronder hun state-of-the-art model: de HE-1!

Merkenpakket: Sennheiser
Introducties: Sennheiser HD 820

Metrum Acoustics

Ruimte: S13 (2e verdieping)

Metrum Acoustics is een toonaangevend producent van een goedgevormd assortiment digitaal naar analoog converters, digitale voorversterkers en versterkers. Alle ontwerpen gemaakt door Metrum Acoustics worden in eigen huis vervaardigd, hetgeen betekent dat ze volledige controle hebben over het productieproces, inclusief de printontwerpen, documentatie, software, productie en kwaliteitswaarborg.

Merkenpakket: Metrum Acoustics

House of Music

Ruimte: N1 (1e verdieping)

De merken Artsound en Canton vind je bij House of Music. Canton is de grootste Duitse luidsprekerfabrikant en ontwikkelt en fabriceert sinds 1972 kwaliteitsluidsprekers voor hifi en home cinema gebruik. Artsound is een Belgische fabrikant van speakers en dan voornamelijk inbouwspeakers voor zowel binnen als buiten. Artsound introduceert haar inbouw streaming audiosysteem.

Merkenpakket: Canton, Artsound
Introducties: Canton Vento, Canton Chrono, Artsound Artcore
Special guest: Dirk Halfmann

Dimex

Ruimte: Z4 (1e verdieping)

Importeur van o.a. Cambridge Audio, Scansonic en Melco die evenals voorgaande edities weer gaat zorgen voor mooie demonstraties. Melco heeft een serie producten ontwikkeld waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het uitsluiten van storende invloeden die veroorzaakt worden door netwerkcomponenten. Een Melco, met zijn eenvoudige bediening, is meer dan een gewone NAS. Het is een uniek product en dat uit zich in meer timing, rust, ruimte, dynamiek en detaillering. Een NAS met hifi kwaliteit! Daarnaast kijken we uit naar de introductie van de nieuwe toplijn van Cambridge Audio: Edge!

Merkenpakket: Cambridge Audio, Melco, Scansonic, Diptyque, Meters
Introducties: Cambridge Audio Edge
Special guest: Alan Ainslie

DuneBlue

Ruimte: S14 (2e verdieping)

Importeur Dune Blue heeft haar focus de afgelopen jaren verlegd van de traditionele hifi naar personal audio. De enorme groei, innovatie en diversiteit aan producten in dit segment van de consumenten elektronica heeft ons geïnspireerd. Zij werken er hard aan de meest gespecialiseerde distributeur van personal audio in de Benelux te worden. Een doel dat wij realiseren samen met de meest toegewijde dealers. Ben je klaar voor een melodieuze muziekervaring?
Dan moet je naar Skybox 14 komen om deze grandioze hoofdtelefoons te beluisteren.

Merkenpakket: Hifiman, Meze, Final, Burson, Shanling