Voorbeschouwing

Headphone Heaven 2017

De naam zegt het al…

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2017

Op een gegeven moment besef je je dat het niet loont om mooie hifispullen geheim te houden. Enkele slimmeriken uit de hifibranche hebben de koppen bijeen gestoken en vorig jaar het publiek voorzichtig kennis laten maken met de show die alles wil laten zien dat met de betere hoofdtelefoon te maken heeft.

De eerste editie bleek de perfecte leerschool om dit jaar eens goed door te pakken. Met HVT en Alpha Audio als mediapartners, inclusief het inzicht van haar hoofdredacteuren, gecombineerd met de wijsheid van distributeur en initiatiefnemer Dune Blue kan het eigenlijk niet meer misgaan. Het enige belang is de betere personal audio bij een nieuw en enthousiast publiek introduceren en samen met onze oude, vertrouwde ambassadeurs van harte welkom te heten. In een ontspannen ambiance kan het bezoekend publiek kennis nemen van een twintigtal importeurs die met de meest brute hoofdtelefoons en accessoires gebroederlijk zij aan zij staan. Je mag het gerust uniek noemen.

Waar is dat dan?
De plek van al dit moois om de oren te kietelen is het WTC aan de Coolsingel in hartje Rotterdam. Met ruim parkeergelegenheid juist onder het WTC en de Doelen bij de Schouwburg is een parkeerplaats zo gevonden. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is zo mogelijk nog eenvoudiger, je stapt voor de deur uit met Metro of tram. En voor de fitten onder ons; het is slechts 10 minuutjes lopen vanaf Rotterdam-CS.

Wat kost dat dan?
Omdat het evenement geen winstoogmerk heeft anders dan een win/win situatie voor deelnemer en bezoeker is de toegang tot Headphone Heaven geheel gratis en voor niets.

Wie zijn er dan?
Acte de presence is een term die net zo belegen is als high end en daarom worden beide vermeden. Iedereen die wel eens naar het merk Beats heeft gekeken, weet nu wel dat een paar honderd euro voor een hoofdtelefoon als normaal mag worden gezien. Inmiddels hebben andere merken dat opgepakt en wordt niet geschroomd om echte kwaliteit te bieden. En dat kan zelfs in alle prijsklassen. Denk aan topmerken als Audeze, B&W, RHA, NordOst, Sennheiser en Shure om er maar een paar te noemen en aan prijsklassen van 50 tot 50.000 euro, De keus is enorm en alleen het allerbeste is geselecteerd om getoond te worden op Headphone Heaven. In-ears, on-ears, over-ears, hoofdtelefoonversterkers, Digital Audio Players, losse bekabeling, etc, etc. Neem een kijkje op de geheel nieuwe website headphone-heaven.com om te kijken wie zich in heeft geschreven, de lijst groeit nog steeds en houd de facebook pagina in de gaten voor leuke acties.

Personal Audio Event
Headphone Heaven 2017
zaterdag 7 oktober 2017 van
10.00 tot 17.00 uur
toegang gratis
locatie: WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
www.wtcrotterdam.nl
www.headphone-heaven.com

lees verder