Voorbeschouwing

Rondgang DAE 2022

Dutch Audio Event

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2022

Hoewel het pas de tweede keer is dat DAE in de Koningshof te Veldhoven plaatsvindt, heeft het evenement een enorme historie op deze locatie. Want waar Dutch Audio Event nog jong is, is de aanloop aanzienlijk langer. Het evenement heeft namelijk onder de naam X-fi High-End Audioshow al meer dan tien jaar geschiedenis weten te maken – waarvan maar liefst acht jaar op rij in Veldhoven.


Na twee geslaagde edities in hartje Utrecht streek het circus, inmiddels de XFI Premium Audio Show, voor de derde editie in 2012 in de Koningshof neer. Dat maakte dat 2020 de tiende editie geweest zou zijn… Tegelijkertijd ging de organisatie de samenwerking aan met het team achter het grootste hifi-platform van de Benelux om zo het evenement naar een hoger niveau te tillen. Een team dat deze audioshow aan een nog grotere groep liefhebbers wil presenteren om het hifi-gospel vanuit dit voormalige klooster verder te verspreiden.

Veldhoven

Het enige dat het team nu nog verbindt met het idee van een klooster is het geloof in de hobby van de high-end audio, de eerdergenoemde gospel, én natuurlijk de aanwezigheid van een heuse abdijbar, alwaar men het drinken als een tempelier afwisselt met het met ingehouden adem luisteren naar de vele topsets die er gepresenteerd zullen worden.

Nu is de Abdijbar maar een heel klein onderdeel van het audiofeest, maar een fatsoenlijk natje en droogje is uiteindelijk wel van enig belang. Wat veel belangrijker is, is natuurlijk een gedegen voorbereiding, een efficiënte organisatie, een doeltreffende mediacampagne, en veel bezoekers. Dat is waar de huidige organisatie zich hard voor maakt.

Wat je zoal mag verwachten? Bijna 100 kamers gevuld met de mooiste apparatuur, een speciale afdeling voor head-fi, verkoop van platen en cd’s, livemuziek en meer! Dutch Audio Event staat bol van aantrekkelijke audio in alle prijsklassen. Veel meer dan high-end alleen, want de weg naar de betere audio is een lange. Het gaat om de kunst de juiste hifi te selecteren en dat hoeft lang niet altijd de duurste te zijn! Bijna nergens anders vind je zoveel mensen met een voorliefde voor hifi die ongeacht hun voorkeuren hier iets kunnen vinden!

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS