Voorbeschouwing

The Hifi Show 2019

Evolutionair volgens de Van Nimwegens

Door Ernst Neve HVT 11, november 2019

1982 was het startjaar van de The Hifi Studio Number One, opgezet door Rick & Caecile van Nimwegen. Midden in de mooie stad Leiden op het Gangetje 14. Geboren uit passie voor muziek en bijbehorende techniek met als doel de liefhebber blij te maken. En één van de eerste winkels in Nederland met meerdere luisterkamers waar je relaxed kunt zitten om goed te kunnen vergelijken en te proeven aan het mooiste op het gebied van Hifi. En niet zoals toen gebruikelijk was om staand te moeten ‘luisteren’ naar en in een muur van speakers! Wat dat betreft is er bij ons op het huidige 200 meter verder gelegen adres Korevaarstraat 2 E-F weinig veranderd. Alleen is alles nog beter dan vroeger en er staat een hoop nieuws te gebeuren.


Drie jaar geleden is met de komst van zoon Vincent van Nimwegen de The Hifi Studio Number One fors uitgebreid door het erbij trekken van het pand van de buren. “Met een grote verbouwing is het oppervlak nu drie keer groter, hebben we extra luisterkamers toe kunnen voegen en hebben de hele winkel van een nieuwe ‘look & feel’ voorzien. Alles om de klant het naar de zin te maken. In deze tijd van het internet hebben toch steeds meer mensen behoefte aan een persoonlijke begeleiding en een eerlijke voorlichting. Sinds onze uitbreiding ontvangen we een groeiend aantal klanten vanuit het hele land dat daar veel prijs op stelt, hetgeen niet alleen zorgt voor mond-op-mond reclame, maar ook dat we onze relaties regelmatig terugzien. Ze voelen zich thuis, we drinken samen een kop koffie en praten even bij over de laatste ontwikkelingen of mogelijke verbeteringen van hun systeem.”

Alles in huis

“We zijn een familiebedrijf en staan voor kwaliteit. Met het met veel zorg samengestelde pakket aan topmerken maken wij de meest natuurlijke combinaties voor een nog rijkere muziek- en filmbeleving. Dit begint al wanneer je onze winkel binnenstapt. Een geheel eigen sfeer met een interieur dat aanslaat bij liefhebbers van de mooie dingen in het leven. We delen de passie voor muziek en gebruiken daarbij de techniek om ons doel te bereiken. De merken die wij voeren hebben we veelal ook echt staan, zodat wij direct de juiste combinatie kunnen maken en laten horen. We bouwen overigens ook thuisbioscopen en zorgen voor muziekoplossingen door het hele huis én in horecagelegenheden.”

De 1 is stil…

“De komende periode gaan we een aantal zaken verder verbeteren. Bijvoorbeeld met een nieuwe website die aansluit bij onze winkel. Dat geeft ons de kans om onze naam en bijpassend logo aan te passen. Tot nu toe kent men ons als ‘The Hifi Studio Number One’. Dit zal ook ongewijzigd blijven, alleen komt de nadruk te liggen op ‘The Hifi Studio’. Dat we ‘Number One’ zijn sinds 1982 weten onze vaste klanten inmiddels als geen ander en nieuwe klanten horen en zien dat van verre! De nieuwe naam en logo maken ook de weg vrij voor een nieuwe huisstijl. Vanaf heden gaan wij dan ook door het leven als The Hifi Studio.”

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.