Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Audio Show iEar’ 2017

Welkom in de Champions League

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2017

Iedereen zag het eigenlijk al aankomen. Na het ongehoorde succes van de eerste Audio Show van iEar’ in 2015 moest gelijk uitgeweken worden naar een locatie met een veel grotere capaciteit. De keuze voor het Willem II stadion in Tilburg heeft de organisatie geen windeieren gekost. Het bleek een gouden greep en gelijk de toetreding tot de Premier League van de Audio Shows. Want vergis je niet, de Audio Show iEar’ trok gelijk al meer bezoekers dan een nationaal audio event.

Het is dan ook niet gek dat Freek van Ham, eigenaar en teamleader van iEar’ en de Audio Show iEar’ zegt: “We hebben onze stek gevonden. Dit is de plek waar we een keigoeie hifishow neerzetten. Ik kan wel zeggen dat ik echt uitkijk naar de 3e editie van de Audio Show iEar’ die voor de 2e keer plaats vindt in het Willem II stadion in Tilburg. Maak je zaterdag 11 en zondag 12 november maar op voor een extra grote Audio Show iEar’. We hebben geleerd van de vorige keer en het voornemen is het gewoon nog beter te doen.”

De locatie biedt ruimte aan circa vijftig fabrikanten die in dertig luisterzalen en op diverse open locaties in het stadion hun merken presenteren. Er is overigens voldoende gratis parkeergelegenheid en voor de degenen die met het openbaar vervoer komen is vanaf Tilburg CS een speciale pendeldienst beschikbaar. De Bonheur horeca groep zorgt voor de horeca, zodat iEar’ c.s. zich kunnen richten op de grote honger naar de nieuwste hifi. Er zijn vele primeurs en belangrijke gasten uit binnen- en buitenland die hun kennis komen delen. Natuurlijk worden de Tricolores Awards weer uitgereikt. Net als in de winkel word je getrakteerd op primeurs, kennisoverdracht, ambiance en niveau. Ons rest alleen nog de bezoekers een fijn en leerzaam hifi-weekend toe te wensen op de Audio Show iEar’ 2017 in het Willem II stadion.

Audio Show iEar’
zaterdag 11 en zondag 12 november 2017
10.00 tot 18.00 uur
Willem II stadion Tilburg
gratis entree
gratis parkeren
gratis pendeldienst met Tilburg CS
www.audioshowiear.nl

Bowers & Wilkins

in ruimtes Z2 1e verdieping en S11 2e verdieping

Wie thuis net zulke hoge eisen stelt aan ongerepte geluidskwaliteit als de sound engineers van professionele opnamestudio’s, kan z’n hart ophalen bij de gloednieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins. Deze luidsprekers bouwen voort op de prestaties van de wereldberoemde, veelbekroonde 800 Series Diamond™, met als resultaat de best presterende luidsprekers in hun prijsklasse. Rotel versterkers staan wereldwijd bekend om hun compromisloze geluidskwaliteit en bijzonder aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe 15 Series van Rotel bouwt voort op deze traditie en zet een nieuwe standaard op het gebied van audioprestaties, binnen én boven z’n klasse. Voor audioliefhebbers die onderweg op een eenvoudige manier van de meest pure geluidsweergave willen genieten, introduceert Bowers & Wilkins de PX, de eerste draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon van het merk. De PX levert niet alleen de beste geluidskwaliteit in z’n klasse, maar past zich ook op een intelligente manier aan het gedrag van de gebruiker aan. Ook op het gebied van lage tonen biedt Bowers & Wilkins uiterst hoogwaardige oplossingen. De nieuwe DB Series introduceert de drie krachtigste actieve subwoofers die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd. Het kroonjuweel is de 800 D3. Deze brengt alle innovatieve en baanbrekende technologieën die Bowers & Wilkins heeft ontwikkeld samen tot dé ultieme luidspreker.

KEF

in ruimte S3, MP, SB

Een van de belangrijkste vindingen is Uni-Q. Er is grofweg een tweedeling te maken voor luidsprekers mét de Uni-Q-technologie en ‘gewone’. Uni-Q is uniek omdat de tweeter in het hart van de woofer is gemonteerd, waardoor er geen faseproblemen ontstaan – ten gunste van de spreiding, reikwijdte van het geluid en detaillering. Vergelijk het met het gooien van een kiezel (tweeter) en een baksteen (woofer) in een vijver. De golfpatronen die worden veroorzaakt door beide stenen, raken en beïnvloeden elkaar (interferentie heet dat met een duur woord, ofwel vrij vertaald: vervorming). Bij Uni-Q komen alle golfpatronen vanuit hetzelfde punt: geen interferentie! In vrijwel alle modellen van KEF is deze techniek te vinden, tot op de dag van vandaag en ook zeker in de toekomst. Op de Audio Show iEar’ presenteert KEF de UNI-Q in alle facetten. In de Blade, Blade Two, The Reference, de R-Series, de LS50, de LS50 WireLess en de nieuwe Q-Series. Verder aandacht voor de custom install van KEF en natuurlijk Home Theatre. Het publiek krijgt een nadere kennismaking met Porsche Design by KEF en het huwelijk KEF/HEGEL wordt voor de gelegenheid nog maar eens toegezongen.

AudioQuest

in ruimte S26

AudioQuest is de wereldwijde marktleider in HiFi- en AV-bekabeling met het grootste aanbod. Voor elk budget is er een passende kabeloplossing. AudioQuest is op de eerste plaats een bedrijf van en voor muziekliefhebbers. Alles staat er in dienst van de beste weergave en beleving. Om dat te bereiken is het essentieel dat een kabel het signaal zo min mogelijk aantast. Het basisbeginsel is daarom ‘Do No Harm’. AudioQuest maakt echter niet alleen kabels, maar biedt ook een doordacht pakket hifi-apparatuur en accessoires, zoals de AudioQuest Niagara stroomproducten, de nieuwe AudioQuest Beetle Bluetooth DAC, twee hoofdtelefoons en de AudioQuest Dragonfly USB DAC’s. Tijdens de Audio Show iEar’ 2017 heeft AudioQuest een eigen ruimte waar de interessantste actuele producten worden getoond. Daarnaast worden AudioQuest kabels en stroomproducten door diverse aanwezige hifi-merken gebruikt voor het demonstreren van hun prachtige sets. Samen naar muziek luisteren was nog nooit zo interactief en klonk nog nooit zo goed!

Sound United

met Denon, Heos, Marantz en Definitive Technology in ruimte N3

Sound United staat op de Audio Show iEar’ met Denon, HEOS, Marantz en Definitive Technology. In hun pakket vind je verder Polk Audio en Boston Acoustics. Denon kennen we als het merk dat sinds de oprichting in 1910 is uitgegroeid tot een van de grootste high-end merken in audio- en videoapparatuur. HEOS is het draadloze multi-room muzieksysteem voor je hele huis van Denon. Marantz gaat terug tot de tijd waarin de eerste mono-LP het daglicht zag en Saul Bernard Marantz, een geboren New Yorker, niet tevreden was met de beschikbare apparatuur om zijn gekoesterde platencollectie op af te spelen. In 1953 stichtte Saul Bernard Marantz officieel het bedrijf Marantz. Met zijn continue en uitgebreide R&D-programma’s als stevig fundament ontwikkelt Marantz al ruim een halve eeuw unieke technologieën en toonaangevende hifi- en home entertainmentproducten. ‘What obsession sounds like’. Een passie voor entertainment en precisie in geluid. Mede opgericht door Sandy Gross staat Definitive Technology voor superieure kwaliteit en hoogwaardig afgewerkte luidsprekers voorzien van gedetailleerde full-range audio.

Dimex

met Cambridge Audio, Cardas, Melco, NuPrime, Scansonic en Spendor in ruimte Z4

Het Britse Cambridge Audio behoeft geen verdere introductie denken we. Cardas Audio ontwerpt en fabriceert sinds 1987 zelf topklasse audiokabels en componenten die door veel fabrikanten in hun apparatuur toegepast worden. Melco’s ‘’digital music libraries’’ hebben in korte tijd een legendarische faam verworven. De vele ‘’Product of The Year’’ toekenningen bewijzen dat Melco op dit gebied boven alle andere fabrikanten uitsteekt. NuPrime fabriceert versterkers, DA converters, hoofdtelefoonversterkers en een wifi audio adapter. Het Deense Scansonic past consequent ribbontweeters toe in hun Scandinavisch vormgegeven luidsprekers. Spendor is een merk dat al sinds 2001 door hen geïmporteerd wordt en al sinds 1966 volledig in Engeland gefabriceerd wordt. Dimex heeft er voor gekozen topkwaliteitsgeluid weer te geven met betaalbare apparatuur. Neem vooral eigen materiaal dat u goed kent mee naar de show, we zullen er waar mogelijk de tijd voor nemen om het u te laten beluisteren.

DALI Benelux

met DALI en Bluesound in ruimte Z1 1e verdieping

Met de komst van de DALI Callisto hoeft de consument zich niet meer bezig te houden met de zoektocht naar de juiste elektronica om hun luidsprekers het best tot hun recht te laten komen. Bijkomend voordeel is dat er ook veel minder dradenspaghetti achter de luidsprekers terechtkomt. DALI weet het fenomeen van de actieve luidspreker te combineren tot een high res systeem dat draadloos is verbonden met het thuisnetwerk en supereenvoudig te bedienen is met een geweldige app. Via de Sound Hub lopen vervolgens alle noodzakelijke verbindingen met bronnen en internet via de BluOS integratie. Primeur bij iEar’ en te beluisteren in ruimte Z1, de vloerstaander en monitor van de DALI Callisto. Een tweede primeur is het unieke optreden van The Incredible DALI Virtual Jazzband. Voor het eerst na het North Sea Jazz Festival te beluisteren en aanschouwen. Uiteraard sluit DALI de gelederen met de Spektor serie waarvan model 6 met een EISA award is bekroond en model 2 onlangs 5 sterren is toebedeeld voor de beste budget speaker door het gerenommeerde Engelse magazine What Hifi. Op de tweede verdieping in de centrale hal is een ruimte ingericht waar alle Bluesound producten staan opgesteld, geflankeerd door de specialisten om je van de nodige informatie te voorzien.

Latham Audio

met Naim Audio, Neat Acoustics, The Chord Company, CLIC Design en Quadraspire in ruimte S16 en S17

Alle nieuwe UNITI modellen van Naim Audio staan speelklaar opgesteld. Verder wordt met de Mu-so en Mu-so QB gedemonstreerd. Aan de bovenkant hebben we de zeer succesvolle NAC-N272 en NAP300 DR opgesteld staan. Je kiest zelf een bijpassende eindversterker, wij hebben ditmaal gekozen voor de krachtige NAP300 DR. In onze ruimte kunt u de recent geïntroduceerde IOTA ALPHA, MOTIVE SX en MOMENTUM modellen van NEAT Acoustics tegenkomen. NEAT fabriceert de luidsprekers met een gepassioneerd team in Groot-Brittannië. Van The Chord Company hebben we een aantal mooie primeurs zoals de nieuwe SARUM-T kabelserie. Het Deense merk van designmeubelen voor beeld en geluid CliC Design presenteert een aantal nieuwe innovaties zoals de Vinyl Store. Een ruimte waarin je gemakkelijk je LP’s kan opbergen en raadplegen. Voor iedereen die niet direct een TV scherm in zijn woonruimte zichtbaar wil hebben, komt CLIC met een elegante oplossing. Een ultra short-throw projector die ingebouwd zit in een uitschuifbare lade. Ben je op zoek naar een stevig en mooi gefabriceerd audiorack? Dan ben je bij Quadraspire aan het juiste adres. Dit jaar introduceren ze een oplossing genaamd SoundStage. Met deze oplossing kunt u de voordelen van een audiorack integreren in uw bestaande meubel.

SMART AUDIO

met Focal, Electrocompaniet en Inakustik in ruimtes N4 en S2

Focal heeft ruim drie jaar gewerkt aan de opvolger van de geprezen Electra. Uitleg over deze Kanta 2 krijgt u van onze specialist. De Kanta 2 zal gedemonstreerd worden op Noorse elektronica van Electrocompaniet en de nieuwe handgemaakte LS 2404 luidsprekerkabels van Inakustik. Het compacte en vriendelijke Sib Evo Dolby Atmos systeem heeft zichtbaar slechts 5 luidsprekertje en een subwoofer. Toch bevat het de twee extra kanalen voor Atmos weergave. De High-End power van de Electrocompaniet ‘Classic-line’ zal de demonstraties van de Focal Kanta 2 en de Focal Sopra 1 kracht bij zetten. De kwaliteit en functionaliteit blinkt uit in een prachtig stoer design. De klassieke componenten staan bekend om de zeer lage vervorming en dat zullen we demonstreren. Het EC Living compacte streaming concept is onlangs uitgebreid met een losse streamer en streamer/versterker. Het EC Living systeem is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid concept die van mono tot en met volledig surround naar wens is op te stellen. Verder veel aandacht voor de hoofdtelefoons van Focal met als primeur de Focal Clear.

Yamaha

in ruimte S10

Zeg Yamaha, dan zeg je tegenwoordig ook gelijk MusicCast, Home Theatre, 3D audio en Soundbar. Speciaal voor de Show is Yamaha de samenwerking aangegaan met Canton. Dus in de ruimte van Canton wordt ge-MusicCast en in de ruimte van Yamaha ge-Cantoneerd. Over Yamaha ruimte gesproken; hier wordt ruim aandacht besteed aan de laatste 3D surroundformaten, te weten Dolby Atmos en DTS:X. Verwacht niet alleen via de oren verwend te worden maar ook in beeld en geluid ondergedompeld te worden door. Om iedereen uit de sokken te spelen hebben ze een surround demo opgesteld gebruikmakend van de YSP5600. Eén soundbar die 10 kanalen geluid voor zijn rekening neemt. Hoe waanzinnig is dat! Verder staat in de Yamaha ruimte de RXA1070 de sterren uit de Dolby Atmos surroundhemel te spelen en worden de Yamaha EISA Award winnaars nog eens aan het publiek voorgesteld. Ook de immens populaire WX-030 streaming luidspreker maakt z’n opwachting in de categorie “zal ik ‘m meteen maar meenemen” van Yamaha.

Sennheiser

in ruimte S4

Sennheiser en iEar’ passen simpelweg goed bij elkaar. De filosofie van de bedrijven sluit praktisch naadloos aan als ze zeggen: de toekomst van Audio. Het is waar iEar’ zich dagelijks mee bezig houdt en het is waar Sennheiser dagelijks aan bouwt. Uitvloeisel van dit beleid is onder andere de HE1, de opvolger van de eerdergenoemde Orpheus. Naar eigen zeggen is deze hoofdtelefoon met versterker en DA converter vele malen beter dan het origineel uit 1991. Maar ja, dat mag ook wel na 25 jaar onderzoek en een prijs van meer dan 50000 euro. Gelukkig voor de stervelingen maakt Sennheiser ook topmodellen die voor aanzienlijk minder over de toonbank gaan. Denk bijvoorbeeld aan het topmodel HD800S en bijbehorende DA converter/versterker HDV820. Ook op in-ear gebied staat het merk zijn mannetje. Met vele modellen siert de IE80 het idee van ontwikkelaar Axel Grell hoe een echte in-ear dient te klinken. De man stond overigens aan de wieg van bijna alle tophoofdtelefoons van Sennheiser, inclusief de Orpheus en HE1. Laatste wonder uit zijn koker zijn de Ambeo 3D producten. Van microfoon tot in-ear laat Sennheiser zien volledig klaar te zijn voor de toekomst.

IDC Klaassen

met IsoTec en AVID Hifi in ruimtes S0 en S5

Heeft u zich ooit gerealiseerd dat het lichtnet wordt ‘vervuild’ door simpelweg het aansluiten van elektrische apparaten? Of nu door gebruik van de wasautomaat, de koelkast of de boormachine, maar ook door uw audio- en videoapparatuur? En wat te zeggen van schakelende voedingen als bijvoorbeeld van adapters en in led-verlichting. Om nog maar te zwijgen van wat er buiten uw huis aan toe wordt gevoegd! Oók, nee: juíst uw kostbare en geliefde audio-apparatuur heeft daar last van. Al deze artefacten gaan via het stekkerblok mee uw HiFi in en ‘versmeren’ het klankbeeld. Sceptici zullen zeggen dat een goede trafo in de versterker dit wel tegenhoudt. Ja, mits die trafo dat dan ook doet! IsoTek is al bijna twintig jaar gespecialiseerd in de fabricage van producten die de stroom schoon aan uw kostbare HiFi of beeldscherm levert. Kom en laat u overtuigen van de heilzame werking van de stroomproducten van IsoTek. Van betaalbaar tot kostbaar, maar altijd met een uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding. “A Very Interesting Design” Wie anders dan gerenommeerde vakjournalisten kunnen iets vertellen over de draaitafels van deze puur Britse fabrikant uit het graafschap Cambridgeshire? Bert Oling in HVT over de AVID Diva SPII: “Overigens, het leuke van AVID is dat je wat bescheidener kunt beginnen. De gewone AVID Diva kost ongeveer de helft. Zet er een mooie Pro-Ject, Rega of Jelco arm op met een goed element van zo’n € 300 en je hebt voor een kleine €2.000 een dijk van een combinatie die zich stap voor stap laat opwaarderen naar het ‘Walhalla’, ‘Nirwana’ of de ‘Hemel’ op muziekweergave gebied. Daar is in het geval van de Diva II SP echt sprake van. Ambacht en Vakmanschap In Draaitafels loont!”

HNNY benelux

met Tannoy, Creek, Ortofon, van den Hul, Polytable, MoFi electronics en Convert Technologies in ruimte S22

Wie thuis net zulke hoge eisen stelt aan ongerepte geluidskwaliteit als de sound engineers van professionele opnamestudio’s, kan z’n hart ophalen bij de gloednieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins. Deze luidsprekers bouwen voort op de prestaties van de wereldberoemde, veelbekroonde 800 Series Diamond™, met als resultaat de best presterende luidsprekers in hun prijsklasse. Rotel versterkers staan wereldwijd bekend om hun compromisloze geluidskwaliteit en bijzonder aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe 15 Series van Rotel bouwt voort op deze traditie en zet een nieuwe standaard op het gebied van audioprestaties, binnen én boven z’n klasse. Voor audioliefhebbers die onderweg op een eenvoudige manier van de meest pure geluidsweergave willen genieten, introduceert Bowers & Wilkins de PX, de eerste draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon van het merk. De PX levert niet alleen de beste geluidskwaliteit in z’n klasse, maar past zich ook op een intelligente manier aan het gedrag van de gebruiker aan. Ook op het gebied van lage tonen biedt Bowers & Wilkins uiterst hoogwaardige oplossingen. De nieuwe DB Series introduceert de drie krachtigste actieve subwoofers die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd. Het kroonjuweel is de 800 D3. Deze brengt alle innovatieve en baanbrekende technologieën die Bowers & Wilkins heeft ontwikkeld samen tot dé ultieme luidspreker.

Servi-Q

met Advance Acoustic, Advance Paris, CocktailAudio en Elac in ruimte S18

Alle merken hebben belangrijke en innoverende noviteiten te melden en we kunnen ze ook laten zien en horen. De demonstratie staat in het teken van Elac’s nieuwe Adante luidsprekerserie. De bezoeker kan rekenen op de Elac Discovery en op de Elac Discovery Z3, ‘s werelds eerste RoonReady stereo luidspreker. Na de succesvolle introductie van de Debut en Uni-fi series werd de roep steeds sterker om ook een statement te maken in de hogere prijsklasse. Entree de nieuwe Elac ADANTE serie. Tevens aandacht voor Cocktail Audio. We durven het hardop te zeggen; de Cocktail Audio X35 is het meest complete en geavanceerde All-in-One audiosysteem in zijn klasse. De X35 slaat een brug tussen de digitale- en analoge muziekbronnen, van streamen tot platen draaien. Van Advance Acoustic de primeur van de WTX-Microstream, de kleinste multiroom Plug & Play netwerk streamer in de wereld.

Monitor Audio Nederland

met Monitor Audio, Roksan, Leema, Custom Design, Transrotor, REVO, Gallo Acoustic, WireWorld, Watson’s en Toris Power in ruimte S12

Monitor Audio Nederland is de importeur van Monitor Audio luidsprekers, Roksan en Leema Acoustics elektronica, Custom Design meubels en stands, Transrotor draaitafels, REVO radio’s, Gallo Acoustic luidsprekers, WireWorld kabels, de Watson’s platen-was- machine en Torus Power scheidingstransformatoren met spanningsfilter en stabilisatie. Watson’s en Torus Power zijn twee nieuwe merken in ons leveringsprogramma, twee welkome aanvullingen. Daarnaast zal deze show in het teken staan van de nieuwe Silver Serie van Monitor Audio. De scheidingstransformatoren van Torus Power zijn ‘s werelds mooiste schone stroombron en spannings stabilisatie voor audio, video en besturingssystemen. Gebouwd volgens een ‘no compromise’ standaard van kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid, worden Torus-transformatoren ontworpen om te presteren en te beschermen als geen ander. Gemaakt door Plitron Manufacturing uit Ontario, Canada, ’s werelds grootste vernieuwers in toroidale technologie.

Armour Home

met Q Acoustics en QED in ruimtes S7 en S8

Armour Home is een fabrikant van audio-apparatuur en audiomeubels die al meerdere malen met de meest prachtige prijzen is overladen. Op de Audio Show iEar’ 2017 wordt extra aandacht besteed aan de Concept 500 van Q Acoustics en de Supremus van QED. Ontworpen om ook de meest veeleisende audiofielen aan te spreken weet de Concept 500 een perfecte balans te vinden tussen kunst en wetenschap. Het is een luidspreker die tegelijkertijd stijlvol, eigentijds, hemels van klank en bijzonder accuraat is. Een hoge mate van spreiding wordt gekoppeld aan een grote bandbreedte, juiste gevoeligheid en optimale impedantie. De Supremus haalt de perfecte muzikaliteit van het audiosignaal uit de ultralage weerstand die verkregen wordt door toepassing van de grootste hoeveelheid puur koper die ooit in een QED luidsprekerkabel is verwerkt. De AirCore technologie garandeert niets minder dan ongeëvenaarde detaillering, ritme en timing in de hoge frequenties. De Supremus is opgebouwd met zestien verzilverde, 99,999% zuustofvrij koperen (OFC) geleiders met massieve kern. Om compromisloze muziek af te leveren wordt iedere geleider geïsoleerd door een nagenoeg onzichtbare laag email, de ultieme isolatie voor een perfecte doorgifte.

Dynaudio Benelux

met Dynaudio, T+A Elektroakustik en AURALiC in ruimte Z3

AURALiC’s hard- en software moeten het voor iedereen eenvoudig maken om muziek in de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit weer te geven in iedere woonruimte, en om alle audioapparatuur met een enkele druk op de knop van een portable device te kunnen bedienen, of die muziek nu lokaal opgeslagen staat of wordt aangeleverd via muziekdiensten. T+A ELEKTROAKUSTIK is opgericht in 1978 in Herford, Duitsland. Eigenlijk zijn het wetenschappers…T+A staat namelijk voor Theorie und Anwendung. Dat betekent dat ze hifi-apparatuur volgens de hoogst mogelijke standaard ontwerpen, verfijnen en produceren om zodoende echte High-End in iedere prijsklasse te realiseren. Dynaudio bestaat dit jaar 40 jaar en dat vieren we – in goede Dynaudio traditie – met een special jubileummodel: de Dynaudio Special Forty. Dynaudio toont tijdens de Audio Show iEar’ ook Music; een familie van vier intelligente draadloze multiroom luidsprekers. Daarnaast demonstreren we uiteraard met de Contour 20 die dit jaar een EISA Award won in de categorie ‘Bookshelf Loudspeaker’.

PAI Audio

met Primare, Audio Physic en Acoustic Signature in ruimte S13

Op deze Audio Show iEar’ laten we u van deze merken de nieuwste ontwikkelingen zien die geheel aansluiten op de hedendaagse wensen. Primare kondigt drie opwindende nieuwe producten aan: de geïntegreerde versterker I35 Prisma, de cd-speler CD35 Prisma en de geïntegreerde versterker I15 Prisma, waarbij ieder model nieuwe sleuteltechnologieën bevat. Een legendarische naam is terug bij AUDIO PHYSIC: de AVANTI. Het is echter niet alleen een herlancering van het klassieke model maar ook de markering van het 30ste jubileum van AUDIO PHYSIC. De nieuwste AVANTI is een door en door nieuw ontwikkelde luidspreker. Het doel van ons ontwikkelteam was om een moderne luidspreker te produceren die even mooi is in termen van uiterlijk, techniek en geluidskwaliteit. Verder de opvolger van de YARA, de CLASSIC 5. De Merlin van Acoustic Signature is een hoogwaardige platenspeler die in combinatie met de TA-500 toonarm en het MC1 element in alle opzichten een geweldige speler is. De PRIMUS is ontworpen om een uitstekende prestatie te behalen die veel verder gaat dan de verwachtingen van een betaalbare draaitafel.

Terrason Audio

met Vivid Audio, Arcam, Questyle Audio, Mola Mola, Ruark, Pear Audio en Audeze in de Spelers Home

In de spelers home niets minder dan de ultieme toys voor de volwassen boys. Naast de luidsprekers van Vivid Audio die geheel en al zelf ontwikkeld én geproduceerd worden tref je de innovatieve en vooruitstrevende hi-fi en AV producten van Arcam, waarbij de zelf ontwikkelde klasse-G versterking en de Dirac-functionaliteit voor receivers zorgen voor een uniek en krachtig aanbod. Questyle Audio ontwerpt en bouwt DA-converters en versterkers voor het weergeven van (high-res) muziek met hun speciale ‘Current Mode Amplification’. Volgens Mola-Mola is het enige wat overblijft de muziek. De kwailteit die Ruark Audio voorstaat heeft tot doel dat iedereen die van muziek houdt, hifi liefhebbers incluis, kan genieten van oorstrelende producten die gezien mogen worden. Pear Audio ontwerpt bijzondere draaitafels die volgens de ontwerpfilosofie van Tom Fletcher zijn opgebouwd. Daarbij is het doel de weergave van muziek. Pear Audio heeft een uitgebreid aanbod van draaitafels. Bij Audeze vind je alleen magnetostatische drivers, een techniek die door Audeze meermaals gepatenteerd is en zorgt voor een ongekend schoon en breed frequentiebereik.

Savor Audio

met Sonus faber en McIntosh in ruimte N2

De tijdloze lijn van luidsprekers in de Sonus faber Olympica reeks is uitgebreid met de prachtige Wengé uitvoering. Deze kleur werd voor het eerst toegepast in de Homage Tradition reeks en wordt door iedereen als prachtig en oogstrelend ervaren. De klassieke schoonheid van de Olympica modellen komt prachtig tot zijn recht met deze nieuwe uitvoering. Samen met de overige kleuren waarin de Olympica-reeks leverbaar is, is er nu voor iedereen een kleur die past bij zijn of haar interieur en smaak. Geheel in lijn met het rijke verleden en de kostbare nalatenschap van het merk Sonus faber is de Homage collectie opnieuw uitgevonden. De Homage Tradition collectie bestaat uit vier elementen: De Amati Homage Tradition, Guarneri Homage Tradition, Vox Homage Tradition en de geheel nieuwe Serafino Homage Tradition. Al sinds 1949 worden bij McIntosh de meest iconische audiocomponenten ontworpen die met de hand gebouwd worden. Allemaal met de zo kenmerkende McIntosh identiteit. Het meest in het oog springend zijn uiteraard de wereldberoemde blauwe Power Output meters. Alle McIntosh componenten zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan. Mocht er onverhoopt iets fout gaan met het frontpaneel dan kan dit in bijna alle gevallen weer hersteld dan wel vervangen worden. Hierdoor kan een McIntosh van generatie op generatie zorgen voor de hoogst mogelijke muziekweergave.