Voorbeschouwing

Voorbeschouwing XFI Premium Audio Show

XFI 2018 PRESENTEERT TWEE DAGEN LANG DE ALLERBESTE AUDIO

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2018

Sinds de hoogtijdagen van de hifi in de tachtiger jaren, de opkomst van personal audio en wireless muzieksystemen als Sonos, leidde de echte hifi een bestaan onder de oppervlakte van de consumententrends. Maar hifi is aan een comeback bezig.


En dat is niet gek. Want iedereen die voor het eerst ervaart hoe muziek rechtstreeks naar het hart kan gaan omdat alles klopt, is verkocht. De muzieksystemen die daartoe in staat zijn worden dit jaar voor de achtste keer gepresenteerd op 22 en 23 september tijdens de XFI Premium Audio Show in Veldhoven.

Hipper dan hip

XFI Premium Audio Show bestaat inmiddels 8 jaar en is de enige audiobeurs in Nederland die niet verbonden of gebonden is aan het assortiment van één winkel. Dit houdt in dat XFI de consument een dwarsdoorsnede geeft van het allerbeste dat de audioindustrie te bieden heeft. Van vinyl tot streaming, van buizenversterkers tot meer en minder exotische luidsprekers; meer dan zestig demonstratieruimtes en letterlijk honderden merken geven acte de présence. XFI trekt ieder jaar tussen de drie en vijfduizend bezoekers uit voornamelijk Nederland en België. Een greep uit het aanbod: van grote namen als Bowers & Wilkins, Magnat, Luxman en Yamaha, tot boutique brands als Goldmund, Chord, en YG Acoustics, tot ‘one man brands’ van innovators en uitvinders uit binnen- en buitenland als Daudio, Pure Audio Project en de state-of-the-art Amplifon buizenversterkers van het Duitse Annasound.

Naast een groot aanbod van internationale exposanten en merken, kenmerkt XFI zich als de beurs waar innovatieve Nederlandse audio zich veelal voor het eerst laat zien en horen. Denk daarbij aan de meesterlijke DAC’s van Metrum. Maar denk ook aan ‘TrueBlueBox’, een versterker met een revolutionaire, nieuwe chip, waarvan de makers deze editie het eerste productiemodel laten zien. Of de spectaculair klinkende en uitziende Ilumnia luidspreker met zwevende woofer (afkomstig uit België).

In het volledige aanbod dat te groot is om helemaal in detail te benoemen zijn er ook een aantal primeurs te ontdekken. Zo belooft B&W een spiksplinternieuw model mee te nemen, heeft Linn de XFI uitgekozen om hun nieuwste product te lanceren en aan de wereld te laten horen en komt ook Klipsch met een heuse primeur naar de XFI waar nu nog niet over gesproken mag worden. Zelf zijn we erg trots dat het legendarische Cambridge Audio voor het eerst naar de XFI komt.

Vorig jaar werd ‘Headspace’ voor het eerst gepresenteerd. Een ruimte gewijd aan de beste head fi (koptelefoons en versterkers). Dit jaar groeit Headspace met aanbieders als Meters Music, Cambridge, Hifiman, Final, Shure, Burson, Meze, Sennheiser en Shure.

Meer weten? Kijk op www.xfiaudioshow.nl of bel met het XFI team: 06 24 61 34 02