Voorbeschouwing

XFI Premium Audio Show

XFI Premium Audioshow 2019

Door Ernst Neve HVT 09, september 2019

Op 28 en 29 september 2019 is het zover; in dat laatste weekend van september markeert XFI, de grootste, onafhankelijke audioshow in de Benelux, de start van het nieuwe audioseizoen. Steeds meer producenten en distributeurs grijpen de XFI Premium Audioshow dan ook aan om primeurs en innovaties die zij eerder lanceerden op de High End München nu in de Benelux te tonen aan het grote publiek.


Voxativ, dat dit jaar voor het eerst aan XFI deelneemt, is hier een prachtig voorbeeld van. Grote man achter deze innovatieve Berlijnse speaker- en versterker bouwer, Holger Adler, is zelf aanwezig op XFI om zijn recent ontwikkelde nieuwe Absolut System te laten horen en toe te lichten hoe Voxativ probeert ook de minder audiofiel ingestelde muziekliefhebber aan zich te binden.

Een andere vernieuwer die we op XFI tegenkomen is Max Townsend. Hij poneert en illustreert in een tweetal lezingen zijn stelling dat spikes onder speakers geen goed idee zijn. Een tamelijk controversiële gedachte, die op de XFI Facebookpagina al tot levendige discussies heeft geleid. Veel van de producten van Townsend, die overigens ook de uitvinder is van de supertweeter, richten zich op het elimineren van ongewenste trillingen, ook die van spikes. Verdraaid interessant en leerzaam; kom dus naar een van die lezingen!

Het zijn slechts enkele voorbeelden van de kracht en urgentie van XFI. Met meer dan 70 deelnemende importeurs en producenten uit binnen- en buitenland (Israël, Italië, Duitsland, Engeland) geeft XFI ook dit jaar weer een schitterend beeld van de stand van zaken in de hifi wereld. Deze internationale belangstelling voor XFI, plus de uitgekiende mix van lokale initiatieven, audiofiele start ups, personal audio waaronder veel head fi nieuws, maakt XFI ook in 2019 tot een niet te missen audioshow.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.