Winkelbezoek

Aelivé Soesterberg

Lekker chillen in je mediakamer

Door Ernst Neve HVT 09, september 2019

Het heeft er alle schijn van dat er meer en meer aandacht wordt besteed aan geluid in en rond de televisie. En er zijn ook vele ontwikkelingen op dat vlak. Onlangs maakten wij nog melding van de Sennheiser AMBEO soundbar die met 3D weergavetechnologie in zijn uppie 14 luidsprekers overbodig maakt en van de Naim Mu-so 2 die met één systeemluidspreker laat zien dat een compacte draadloze oplossing ook kan werken onder een TV. Wat de merken gemeen hebben is dat ze beide het accent verleggen van technologie naar belevenis.


Nu was ik onlangs bij een Nederlandse speakerbouwer die nog een stapje verder gaat met het bieden van oplossingen om de beleving van muziek en film naar een ander niveau te brengen. Ik heb het over Van Buren audio design, dat naast ‘normale’ luidsprekers ook systemen maakt die compleet worden onttrokken aan het oog en geïntegreerd worden in designmeubels. Deze luidsprekers worden dan ook niet in de standaard hifi-winkels aangeboden, maar bij de design meubelwinkels van Mondileder in Soesterberg en Speksnijder in Bergambacht. Wat je in deze chique woonwinkels vindt, zijn tientallen opstellingen van ingerichte huiskamers waarin beeld en geluid volledig zijn geïntegreerd. Nu eens zijn luidsprekers en elektronica het centrum van aandacht, maar veel vaker moet je echt je best doen om de apparatuur te zien. Een ding staat altijd bovenaan, en dat is de kwaliteit.

Respectvol en met stijl

Alle systemen klinken er bovenmodaal, terwijl ze dat lang niet altijd qua prijs zijn. En dat is verfrissend. Eigenaar Martijn van Buren heeft trouwens zijn kennis als specialist ook toegepast op de andere merken die hij daar presenteert. Zij aan zij vind je er Linn en Naim Audio, KEF, Yamaha, Piega, McIntosh, Marantz en natuurlijk Sonos, om er maar een paar te noemen. Omdat Aelivé in een design-woonwinkel is gevestigd, kunnen de merken niet simpelweg neergejast worden. Er is bij Aelivé duidelijk meer aan de hand. Er wordt met zorg en respect gewerkt aan de stijlvolle presentaties. Niet alleen laat Aelivé zien hoe de systemen in daadwerkelijke woonsituaties passen, er worden ook combinaties gemaakt waarvan Martijn zeker weet dat ze goed presteren. En dan niet alleen qua klank, maar zeker ook qua bediening. Steeds weer raakt hij die snaar van kwaliteit als hij zijn klanten laat zien met welk gemak zij behoorlijk complexe systemen kunnen bedienen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.