Winkelbezoek

Audio TV Centrum

DENKEN IN TOTAALOPLOSSINGEN

Door Marnix Bosman, HVT 2, februari 2017

Het Audio TV Centrum in Eindhoven is anders dan veel collega audio/TV-zaken. Hier verkoopt men eigenlijk geen AV-apparatuur, hier worden AV-oplossingen verkocht. AV-oplossingen die passen bij de wensen van de klant..

Aan de buitenkant zie je het niet direct af maar het Audio TV Centrum is allang niet meer de traditionele audio/TV zaak die het bij de oprichting, bijna 40 jaar geleden, waarschijnlijk was. Direct na binnenkomst oogt het Audio TV Centrum door de aanwezigheid van verschillende wanden met TV’s nog vrij traditioneel. Loop je echter verder de zaak in dan merk je al snel dat de eigenaren voor een opvallend rustige, open en eigenlijk heel lege inrichting hebben gekozen. “Wij hebben ervoor gekozen om te laten zien hoe het er bij een klant uit zou kunnen zien”, legt Wilbert Schepens uit.

In de winkel, die in de loop der jaren is uitgegroeid tot maar liefst 1000m2 zijn als het ware verschillende woonkamers ingericht waar je een audio/ video-systeem kunt bekijken en beluisteren. “In zo’n woonkamer kunnen we de gewenste apparatuur opstellen waarna een klant die rustig kan proberen.” Deze benadering lijkt sterk op de benadering van veel andere winkels maar toch is er een verschil. Het Audio TV Centrum verkoopt namelijk niet alleen audio- en video-apparatuur. Het verkoopt feitelijk AV-oplossingen. Een compleet pakket dat ook verder gaat dan alleen apparatuur.

Afwerking en integratie in de huiskamer

Een belangrijk terugkerend punt van irritatie bij veel gebruikers is de bekabeling die een flinke AV-installatie met zich mee brengt. Er is daardoor veel vraag naar draadloze oplossingen zoals draadloze luidsprekers. “In onze showrooms kunnen we laten zien en horen hoe zo’n systeem eruit ziet. We hebben hier echter ook andere oplossingen laten zien die ook interessant kunnen zijn voor een dergelijke klant. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan inbouwluidsprekers of een Soundframe oplossing van Mutrox.” Het Soundframe is een mooie oplossing waarmee de inbouwluidsprekers van Bowers & Wilkins worden weggewerkt tot een geïntegreerde wand met luidsprekers en een passend beeldscherm.